ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη στη Λέρο Γεωργιανός διακινητής παράνομων μεταναστών

Συνελήφθη στη Λέρο Γεωργιανός διακινητής παράνομων μεταναστών

Συνελήφθη την Παρασκευή (30/10/2014) στη Λέρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου, ένας 23χρονος υπήκοος Γεωργίας κατηγορούμενος για παράνομη μεταφορά και είσοδο στη χώρα μας μη νομίμων αλλοδαπών.

Ειδικότερα, στις 29/10/2014 το πρωί ο κατηγορούμενος μετέφερε με ιστιοφόρο σκάφος από την Τουρκία και αποβίβασε σε βραχώδη ακτές της Λέρου συνολικά 76 μη νομίμους αλλοδαπούς – μετανάστες και αφού εγκατέλειψε το σκάφος τράπηκε σε φυγή.

Οι ενήλικες μη νόμιμοι μετανάστες εκ των οποίων 67 υπήκοοι Συρίας (54 άνδρες και 6 γυναίκες με 7 παιδιά) 3 υπήκοοι Αφγανιστάν (1 άνδρας και 1 γυναίκα με 1 παιδί) και 6 υπήκοοι Κόνγκο (2 άνδρες και 4 γυναίκες) συνελήφθησαν την ίδια ημέρα (29/10/2014), για παράνομη είσοδο στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης της και ύστερα από αστυνομικές αναζητήσεις το απόγευμα της Παρασκευής (30/10/2014) εντοπίσθηκε ο 23χρονος διακινητής, όταν ετοιμάζονταν να διαφύγει από τη Λέρο και συνελήφθη.

Όπως προέκυψε από την εξέτασή του είχε σκοπό να επιστρέψει στην Τουρκία.

Το ιστιοφόρο σκάφος συνολικού μήκους 17 μέτρων κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω, η οποία του άσκησε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα και τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κω.

Πηγή: rodosreport.gr