ΕΛΛΑΔΑ

Υπογράφηκε νέα σύμβαση εργασίας στα μέσα σταθερής τροχιάς

Υπογράφηκε νέα σύμβαση εργασίας στα μέσα σταθερής τροχιάς

Νέα σύμβαση εργασίας υπέγραψαν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετρό και τραμ) μετά από δύο χρόνια, με τη διοίκηση της εταιρείας ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

Την απόφαση χαιρετίζει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και σε ανακοίνωση του τονίζει ότι «με την εξέλιξη αυτή, και οι τρεις συγκοινωνιακές εταιρείες (ΟΑΣΑ Α.Ε., Ο.ΣΥ. Α.Ε., ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.) αποκτούν Σ.Σ.Ε. και έτσι εξασφαλίζεται εργασιακή ειρήνη και σταθερότητα στον χώρο των αστικών συγκοινωνιών, στοιχεία απαραίτητα για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση χιλιάδων πολιτών, εργαζομένων, φοιτητών στις καθημερινές τους μετακινήσεις».

Ο υπουργός αναφέρει, επίσης, ότι «η άρση της πολιτικής επιστράτευσης σε συνδυασμό με την υπογραφή ΣΣΕ, αποτελούν απόδειξη από μέρους μας σεβασμού της εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες», και «με τη διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης, δηλώνεται και η διαρκής μας προσπάθεια για αξιόπιστες και σύγχρονες δημόσιες αστικές συγκοινωνίες που σέβονται τον χρήστη τους και εξυπηρετούν οικονομικά και απρόσκοπτα τους πολίτες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύμβαση εργασίας που υπογράφηκε αφορά το διάστημα έως το τέλος του 2015 και διατηρεί σταθερά τα μισθολογικά δεδομένα των εργαζομένων.

Σχετικές ειδήσεις