ΕΛΛΑΔΑ

Εγκρίθηκαν οι βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο της νότιας Ηλείας

Εγκρίθηκαν οι βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο της νότιας Ηλείας

Ένα μείζον έργο για την άρση της επικινδυνότητας του επαρχιακού οδικού δικτύου στην Ηλεία που συνδέει την Ανδρίτσαινα, τα Κρέστενα, τη Ζαχάρω και την Αρχαία Ολυμπία, ξεκινά άμεσα να υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής για την εκτέλεση του έργου «Συντήρηση - Οδική Ασφάλεια Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Ν. Ηλείας στα όρια των Δήμων Κρεστένων - Ανδρίτσαινας, Ζαχάρως και Αρχαίας Ολυμπίας», ένα έργο προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Το έργο έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συγκεκριμένα στη ΣΑΕΠ001 (τροποποίηση 1) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

«Ήδη εκτελούνται εργολαβίες σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και με την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης, έχουμε ως στόχο να βελτιώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την οδική ασφάλεια των πολιτών μας που αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για εμάς.

Το έργο αυτό είναι σημαντικό για τους κατοίκους, γιατί το συγκεκριμένο επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και πρέπει άμεσα να συντηρηθεί, με στόχο την ομαλή και χωρίς κινδύνους κυκλοφορία των οχημάτων» υπογράμμισε ο Απ. Κατσιφάρας και συμπλήρωσε: «Μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης και με ελάχιστους πόρους, συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις και τα έργα για συντηρήσουμε ένα τεράστιο οδικό δίκτυο».

Το έργο αφορά συντηρήσεις του επαρχιακού οδικού δικτύου με την κατασκευή ασφαλτικών ταπήτων, αντιμετώπιση κατολισθήσεων με άρση καταπτώσεων και κατασκευή προστατευτικών έργων, μικροκατασκευές με σκυρόδεμα, καθαρισμοί και διάνοιξη τάφρων. Επίσης διαγράμμιση επαρχιακού δικτύου, στηθαία ασφαλείας και πινακίδες πληροφοριακές και κινδύνου.

Πηγή: patrisnews.gr

Σχετικές ειδήσεις