ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας(Pics&Vid)

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας(Pics&Vid)

Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (6/11) στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, συμμετείχαν περίπου 3.000 φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικοί υπάλληλοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια με τους διαδηλωτές να σταματούν μπροστά από τη Βουλή και να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, ενώ η παρουσία της αστυνομίας ήταν ισχυρή.

Επίσης νωρίτερα, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, οργάνωση φοιτητών και μαθητών που πρόσκειται στο ΚΚΕ πραγματοποίησε πορεία. Η πορεία των περίπου 500 διαδηλωτών ξεκίνησε από τα Προπύλαια, έκανε μια στάση στη Βουλή και διαλύθηκε στο ύψος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου σημειώθηκαν μικροεπεισόδια όταν ολιγομελής ομάδα διαδηλωτών εκτόξευσε νεράτζια προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο προαύλιο της βουλής, ενώ οι Αρχές απομάκρυναν τους εύζωνους από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Το επεισόδιο, ωστόσο, δεν έλαβε έκταση και λίγο αργότερα οι δρόμοι, που είχαν κλείσει, δόθηκαν στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας ο αριθμός των καταλήψεων μειώνεται όλο και περισσότερο. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των περιφερειακών διευθύνσεων, τα σχολεία υπό κατάληψη ήταν σήμερα 253 από 364 προχθές και περίπου 580 την πρώτη μέρα.

Παράλληλα οι λιμενεργάτες που πραγματοποιούν σήμερα (6/11) 24ωρη απεργία, οι οποίοι αντιδρούν στην επιχειρούμενη πώληση των Οργανισμών Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και Πειραιώς (ΟΛΠ) καθώς και άλλων λιμανιών διαμαρτυρήθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών ενώ νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στη πλατεία Κλαυθμώνος.

Σχετικές ειδήσεις