ΕΛΛΑΔΑ

Η κακοκαιρία άφησε πίσω της κατεστραμμένο βαμβάκι

Η κακοκαιρία άφησε πίσω της κατεστραμμένο βαμβάκι

Καταστροφική αποδείχθηκε η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών για τους βαμβακοπαραγωγούς της Ροδόπης, αφού είδαν περίπου το 50% της σοδειάς τους να καταστρέφεται.

Περίπου 220.000 στρέμματα έχουν καταστεί αδύνατα να συγκομιστούν, ενώ στο Νομό Έβρου 3000 στρέμματα τεύτλων και 1000 στρέμματα καλαμποκιού έχουν υποστεί καταστροφικές ζημιές.

Χθες, Τρίτη 12/11/14, είχαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Γιώργο Παυλίδη, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, κ. Χρήστου Μέτιου, και έθεσαν το μείζον ζήτημα της καταστροφής που έχουν υποστεί.

Μάλιστα, ζήτησαν από τον κ. Παυλίδη να υποστηρίξει το αίτημα τους προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να μην ισχύσει για φέτος το πλαφόν ελάχιστης παραγωγής για τις επιδοτήσεις κατόπιν των παραπάνω ζημιών.

Ο ίδιος με τη σειρά του ενημέρωσε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Καρασμάνη και τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ για τις παραπάνω καταστροφές.

Ο ΕΛΓΑ τονίζει πως οι παραγωγοί που έχουν υποστεί ζημιές μπορούν να προβούν σε αναγγελία δικαιώματος στον ανταποκριτή του Δήμου, όπου βρίσκονται οι καλλιέργειες, για να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Πηγή: thrakitoday.com

Σχετικές ειδήσεις