ΕΛΛΑΔΑ

Τη Ρόδο τίμησε ο Αυστριακός ομοσπονδιακός πρόεδρος Φίσερ

Τη Ρόδο τίμησε ο Αυστριακός ομοσπονδιακός πρόεδρος Φίσερ

Τη Ρόδο και τον λαό της τίμησε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, υποδεχόμενος σήμερα (14/11/2014), στο Προεδρικό Μέγαρο στη Βιέννη, υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του νησιού, με την ευκαιρία των αποκαλούμενων «Ανοιξιάτικων συναντήσεων», δηλαδή των οργανωμένων ομαδικών διακοπών που πρόκειται να πραγματοποιήσουν εκεί το 2015 και το 2016 πολλές χιλιάδες μέλη της Ένωσης Συνταξιούχων Αυστρίας.

Αυτές οι παραδοσιακές «συναντήσεις», οι οποίες τις δύο επόμενες χρονιές θα πραγματοποιηθούν στη Ρόδο, είναι χρήσιμες και πολύτιμες και θα συμβάλλουν στην περαιτέρω σύσφιξη των στενών σχέσεων των λαών Αυστρίας και Ελλάδας, τόνισε ο Αυστριακός πρόεδρος, προσφωνώντας τη ροδιακή αντιπροσωπεία πολιτικών και επιχειρηματιών, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γεώργιο Χατζημάρκο, τον δήμαρχο Ρόδου Φώτιο Χατζηδιάκο και τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνιο Καμπουράκη.

Ο Αυστριακός πρόεδρος αναφέρθηκε στις όμορφες εμπειρίες από ταξίδια διακοπών –«τουλάχιστον οκτώ» - που πραγματοποίησε στο παρελθόν σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα, ανάμεσά τους και στη Ρόδο.

Μίλησε, επίσης, για τη σειρά των επίσημων ταξιδιών του και των επαφών του με την εκάστοτε πολιτειακή και πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα, τόσο ως πρόεδρος της αυστριακής Βουλής όσο και ως πρόεδρος της χώρας του, παραπέμποντας και στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα και τις συνομιλίες του, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ως ιδιαίτερα σημαντική και ασυνήθη στα χρονικά των «συναντήσεων» της Ένωσης του, χαρακτήρισε στον χαιρετισμό του τη σημερινή υποδοχή της ροδιακής και της δικής του αντιπροσωπείας, από τον ίδιο τον Αυστριακό ομοσπονδιακό πρόεδρο, ο πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Αυστρίας, πρώην υπουργός Εσωτερικών, Καρλ Μπλέχα, τονίζοντας ότι οι οργανωμένες ομαδικές διακοπές που θα πραγματοποιήσουν τα μέλη της στη Ρόδο διευρύνουν και κάνουν στενότερους τους φιλικούς δεσμούς των δύο χωρών, Ελλάδας και Αυστρίας.

Στην αντιφώνησή του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γεώργιος Χατζημάρκος, χαιρέτισε ως μεγάλη τιμή την υποδοχή από τον Αυστριακό ομοσπονδιακό πρόεδρο και μίλησε για τα εξαιρετικά συναισθήματα που συνοδεύουν τις μακρές, στενές και θερμές σχέσεις των δύο λαών στο βάθος του χρόνου, σημειώνοντας πως διά μέσου της ροδιακής αντιπροσωπείας γράφεται τώρα άλλη μια σελίδα τους.

Όπως επισήμανε ο περιφερειάρχης, «η απόφαση της Ένωσης Συνταξιούχων Αυστρίας για την πραγματοποίηση των "συναντήσεων" των μελών της στη Ρόδο, μάς δίνει τη δυνατότητα να δουλέψουμε πάνω σε αυτό που η Ευρώπη έχει σήμερα πολύ μεγάλη ανάγκη, την κοινωνία των λαών και το ανθρώπινο πρόσωπο που ακόμη αναζητά».

Σε δηλώσεις του ο κ. Χατζημάρκος χαρακτήρισε ως «πολύ μεγάλη ημέρα και μεγάλη τιμή» τη συνάντηση με τον Αυστριακό ομοσπονδιακό πρόεδρο, ενώ χαιρέτισε την πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τη Ρόδο και ολοκληρώνεται τώρα με τη Συμφωνία με την Ένωση Συνταξιούχων Αυστρίας, για τη φιλοξενία ενός πολύ μεγάλου αριθμού Αυστριακών επισκεπτών στο νησί.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (ΠΡΟΤΟΥΡ), Φώτιος Χατζηδιάκος αναφέρθηκε στις επιτυχείς παρουσίες της Ρόδου στη Διεθνή Έκθεση στο Λονδίνο και στο Παρίσι, με την έκθεση ροδιακών αρχαιοτήτων στο Λούβρο, ενώ η σημαντική συνάντηση με τον Αυστριακό πρόεδρο ανάγεται, όπως είπε, στη μακρόχρονη συνεργασία με την Ένωση Συνταξιούχων Αυστρίας- η οποία είχε πραγματοποιήσει ήδη πριν από δέκα χρόνια μια από τις «συναντήσεις» μελών της στη Ρόδο- και στους στενούς δεσμούς φιλίας που οικοδομήθηκαν από τότε.


Σχετικές ειδήσεις