ΕΛΛΑΔΑ

Εξουδετέρωση χειροβομβίδας στη Ζαχάρω

Εξουδετέρωση χειροβομβίδας στη Ζαχάρω

Με ασφάλεια, εξουδετερώθηκε και καταστράφηκε το πρωί της Δευτέρας (17/11), από πυροτεχνουργό της υπηρεσίας Στρατού μια χειροβομβίδα που είχε βρεθεί την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι από 42χρονο στην περιοχή της Ζαχάρως.

Το πολεμικό υλικό αυτό, είχε ανευρεθεί από τον 42χρονο, στην περιοχή του Νεοχωρίου Ζαχάρως, σε χάρτινο κιβώτιο που βρισκόταν μέσα σε μπαούλο μαζί με διάφορα παλιά αντικείμενα καθώς και σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, όταν η ιδιοκτήτρια αυτών ζήτησε από τον 42χρονο να της καθαρίσει την αποθήκη στην οποία υπήρχαν τα συγκεκριμένα ευρήματα.

Για την ανεύρεση του υλικού, είχε ενημερωθεί η Αστυνομία η οποία στη συνέχεια ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Στρατού ενώ ύστερα από έρευνα που έγινε από τους αστυνομικούς, διαπιστώθηκε πως το μπαούλο με το πολεμικό υλικό και τις σφαίρες ανήκε σε πρώην αστυνομικό από την περιοχή της Ζαχάρως, ο οποίος σήμερα δεν βρίσκεται εν ζωή.

Πάντως η χειροβομβίδα που βρέθηκε εξουδετερώθηκε με ασφάλεια και παράλληλα περισυνελέγησαν πέντε σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων προκειμένου να καταστραφούν σε ειδικό κλίβανο της υπηρεσίας Στρατού.

Πηγή: patrisnews.gr

Σχετικές ειδήσεις