ΕΛΛΑΔΑ

«Βρέχει» σοβάδες στα κεφάλια μαθητών δημοτικού

«Βρέχει» σοβάδες στα κεφάλια μαθητών δημοτικού

Εκτεθειμένοι σε κίνδυνο βρίσκονται καθημερινά 220 μαθητές σε δημοτικό σχολείο στην Αγία Βαρβάρα, καθώς το κτίριο βρίσκεται υπό κατάρρευση.

Κλειστό από χτες (18-11-2014) είναι το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας με απόφαση των ίδιων των γονέων. Προσπαθούν να προστατέψουν τα παιδιά τους από τη «βροχή»... σοβάδων. Το σχολείο βουλιάζει μέρα με τη μέρα στο ρέμα Δούσμανη.

Δύο τετραγωνικά μέτρα σοβά αποκολλήθηκαν από το ταβάνι, σε πρωινή ώρα. Κατά τύχη οι μαθητές δεν ήταν μέσα.

Ο σοβάς που έπεσε δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Σοβάδες «έβρεξε» και σε άλλες αίθουσες ευτυχώς όμως ήταν καλοκαίρι και το σχολείο ήταν κλειστό. Οι γονείς φωνάζουν εδώ και χρόνια για τα φουσκωμένα από την υγρασία ταβάνια που κρέμονται απειλητικά πάνω από τα κεφάλια 220 μαθητών, χωρίς ωστόσο να βρουν ευήκοα ώτα.

Το σχολείο δεν έχει απλώς κακοτεχνίες. Είναι χτισμένο δίπλα από τον πεζόδρομο Δούσμανη γνωστό στους μεγαλύτερους ως... ρέμα Δούσμανη. Ακόμα όμως και αυτή η επιλογή, να χτιστεί ένα σχολείο πάνω σε ένα μπαζωμένο ρέμα, θα μπορούσε να είναι κάτω από προϋποθέσεις μια κακή και όχι εγκληματική επιλογή. Αρκεί να είχε κατασκευαστεί μια αποστραγγιστική τάφρος που θα διοχέτευε τα νερά της βροχής που κατεβαίνουν από το όρος Αιγάλεω στο δίκτυο των ομβρίων και ένα τοιχίο αντιστήριξης.

Οι γονείς ζητούν το αυτονόητο: να είναι ασφαλή τα παιδιά τους όταν βρίσκονται στο σχολείο. Γι΄ αυτό και αποφάσισαν ομόφωνα από σήμερα Τρίτη 18 Νοεμβρίου, και για όσο χρειαστεί, να απέχουν τα παιδιά τους από τα μαθήματα.

Πηγή: 360pedia.gr