ΕΛΛΑΔΑ

Νέα υπόθεση πορνογραφίας με πρωταγωνιστή έναν 16χρονο

Νέα υπόθεση πορνογραφίας με πρωταγωνιστή έναν 16χρονο

Υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων και παραβίασης προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου με πρωταγωνιστή έναν 16χρονο εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε έπειτα από πρόσφατες καταγγελίες τριών ανήλικων κοριτσιών ηλικίας 14, 15 και 15 ετών που μετέβησαν αυτοπροσώπως στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν, άγνωστο άτομο είχε δημιουργήσει σελίδα στο «Facebook», στην οποία υπήρχαν άσεμνες φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών, μεταξύ των οποίων και αυτές των κοριτσιών που κατήγγειλαν το γεγονός.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές και διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Από τη διαδικτυακή έρευνα που ακολούθησε και σε συνεργασία με τις εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου και κοινωνικής δικτύωσης, προέκυψαν τα στοιχεία του κατόχου της επίμαχης σύνδεσης διαδικτύου, αλλά και τα ηλεκτρονικά ίχνη του διαχειριστή της σελίδας.

Μάλιστα στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ενδελεχούς ψηφιακής ανάλυσης, διαπιστώθηκε ότι την επίμαχη σελίδα διαχειριζόταν ένας 16χρονος Ελληνας, ο οποίος διαμένει σε περιοχή των βορειανατολικών προαστίων της Αττικής.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν στις 21 Νοεμβρίου έρευνα στο σπίτι του αγοριού κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, οι οποίοι θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Από τον επιτόπιο έλεγχο που διενεργήθηκε πάντως, διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσε ψεύτικο γυναικείο προφίλ στη σελίδα που είχε δημιουργήσει στο «Facebook», ενώ τόσο το προφίλ, όσο και η σελίδα είχαν απενεργοποιηθεί.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, η οποία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.

Σχετικές ειδήσεις