ΕΛΛΑΔΑ

Ν. Ρωμανός: Πανελλαδικός ξεσηκωμός, φόβοι για νέα επεισόδια

Ν. Ρωμανός: Πανελλαδικός ξεσηκωμός, φόβοι για νέα επεισόδια

Πανελλαδικό ξεσηκωμό στις τάξεις του αναρχικού κινήματος και όχι μόνο, προκαλεί η απόφαση της απόρριψης του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και 24 μέρες, διεκδικώντας το δικαίωμά του στην εκπαίδευση.

Ήδη στις σελίδες τους στα κοινωνικά δίκτυα, αναρχικοί κάνουν ανοιχτό κάλεσμα για δράσεις, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον φυλακισμένο για την υπόθεση της ληστείας της τράπεζας του Βελβεντού, Νίκο Ρωμανό.

Μετά τα επεισόδια της Τρίτης (2/12/2014) και με φόντο την 6η Δεκεμβρίου, ημέρα που ξεψύχησε το 2008 ο φίλος του Νίκου Ρωμανού, Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος από το όπλο του αστυνομικού, Ε. Κορκονέα, η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει από τον έλεγχο και ήδη η αστυνομία έχει τεθεί σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι τα επεισόδια θα επεκταθούν.

Η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε πως ο Ρωμανός δεν πρέπει να λάβει την άδεια σπουδών, αθετώντας τους ίδιους της τους νόμους και πλέον η κατάσταση μυρίζει... μπαρούτι, αφού ήδη ο ξεσηκωμός παίρνει διαστάσεις τέτοιες που ενδεχομένως να μην υπολόγιζαν όσοι επιμένουν στον αποκλεισμό του Ρωμανού από το δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Σχετικές ειδήσεις