ΕΛΛΑΔΑ

«Νεκροταφείο» ψαριών το Πόρτο Λάγος (Pics)

«Νεκροταφείο» ψαριών το Πόρτο Λάγος (Pics)

Με εκατοντάδες νεκρά ψάρια έχει γεμίσει το λιμάνι στο Πόρτο Λάγος της Ξάνθης τις τελευταίες δύο περίπου εβδομάδες.

Όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι της περιοχής ξαφνικά η περιοχή του λιμανιού γέμισε νεκρά ψάρια και πιο συγκεκριμέναμε τα κεφάλια νεκρών ψαριών. Το ανεξήγητο μέχρι στιγμής φαινόμςνο αυτό έχει δημιουργήσει μια ιδιαίτερα αποπνικτική ατμόσφαιρα στην περιοχή.

Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των κατοίκων δεν έχει υπάρξει ακόμα μέριμνα από πλευράς των αρμόδιων Αρχών για την περισυλλογή και τον καθαρισμό των ακτων.

Αποτέλεσμα της στάσης αυτής, όπως τονίζουν, είναι τα νεκρά ψάρια να οδηγούνται σταδιακά στην αποσύνθεση μετατρέποντας σε αποπνικτική την ατμόσφαιρα της περιοχής η οποία επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο από τα σκουπίδια που επίσης βρίσκονται στην περιοχή.

Από την πλευρά του Αλιευτικού Συνεταιρισμού, που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Λίμνης Βιστονίδας, γίνεται γνωστό πως τα νεκρά ψάρια αποτελούν ένα φυσιολογικό φαινόμενο, χωρίς να παρατηρείται κάτι το ανησυχητικό ενώ αποδίδεται και στα αποδημητικά πουλιά τα οποία σκοτώνουν τα ψάρια.

Άλλωστε, νωπές παραμένουν ακόμη οι μνήμες από τον πρόσαφατο μαζικό θάνατο ψαριών στη Λίμνη Βιστονίδας, λόγω ασφυξίας, που προκάλεσε μεγάλη ζημιά στα μέλη του Συνεταιρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι τότε τα νεκρά ψάρια ξεβράζονταν ακόμη και στις παραλίες του Δήμου Αβδήρων.

Πηγή: thrakitoday.com

Σχετικές ειδήσεις