ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κίνδυνος να γίνει σκουπιδότοπος στις γιορτές

Θεσσαλονίκη: Κίνδυνος να γίνει σκουπιδότοπος στις γιορτές

Ελάχιστος χώρος απομένει στις δύο κυψέλες του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην περιοχή της Μαυροράχης, με αποτέλεσμα να υπάρχει η δυσάρεστη προοπτική να γεμίσει με σκουπίδια η Θεσσαλονίκη την περίοδο των γιορτών.

Στη δεύτερη κυψέλη μάλιστα έχει απομείνει πολύ λίγος χώρος για εναπόθεση και τα απορριμματοφόρα του νομού σχηματίζουν «ουρές» για να ξεφορτώσουν.

Για την κατάσταση που διαμορφώνεται, προειδοποίησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), Μιχάλη Γεράνη.

Σε αυτή, υποστηρίζει πως ο κεντρικός Δήμος έχει περιέλθει σε αδιέξοδο αφού η είσοδος των τρακτόρων γίνεται στη σειρά, όπως με τα απορριμματοφόρα των άλλων δήμων.«Πενήντα κοντέινερς είναι γεμάτα με σύνολο απορριμμάτων και 20 απορριμματοφόρα παραμένουν γεμάτα με κίνδυνο να καταστραφούν» αναφέρει στη επιστολή.

«Αν ληφθεί υπόψη ότι οδεύουμε προς τα Χριστούγεννα, η πόλη θα γίνει ένας τεράστιος σκουπιδότοπος» προειδοποίησε ο κ.Παππάς.

Ο αντιδήμαρχος ζητά παράλληλο ρεύμα εισόδου για τους τράκτορες, όπως επίσης να ισχύσει η ποσόστωση σε σχέση με τον όγκο των απορριμμάτων, συγκριτικά με τους άλλους Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.
Την ιδια στιγμή, έκκληση στους κατοίκους να δείξουν κατανόηση, εξαιτίας της υπάρχουσας κατάστασης, και να μην τοποθετούν σκουπίδια έξω από τους κάδους τα οποία παρασύρονται από τα νερά των βροχών απευθύνει και ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου.

Σχετικές ειδήσεις