ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση Μήτκα για την ακύρωση της εκλογής του στο ΑΠΘ

Ανακοίνωση Μήτκα για την ακύρωση της εκλογής του στο ΑΠΘ

Επιβεβαιώνει την ακύρωση της εκλογής του ως πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Περικλής Μήτκας, ξεκαθαρίζοντας ότι «στη συγκεκριμένη διαδικασία της εκλογής του δεν είχε ούτε ανάμειξη ούτε λόγο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ.Μήτκα:

"Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ και ανεξάρτητα από την ουσία και το αποτέλεσμα της εκλογής αυτής καθεαυτής, από σήμερα δεν ασκώ τα καθήκοντα που μου εμπιστεύθηκε το εκλογικό σώμα" αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μήτκας.

Ο πρώην πλέον πρύτανης του ΑΠΘ, τονίζει ότι στις πρώτες 100 ημέρες που υπηρέτησε ως πρύτανης το ΑΠΘ, διαπίστωσε το μεγαλείο και το μέγεθος του Ιδρύματος και, κυρίως, όπως λέει, τις δυνατότητες των ανθρώπων του.

"Κινήθηκα με γνώμονα πάντα το συμφέρον του ΑΠΘ και προσπάθησα, μαζί με τους συνεργάτες μου, να θωρακίσω το κύρος του και να υπερασπιστώ τον δημόσιο χαρακτήρα του", υπογραμμίζει.

Και προσθέτει: "Δεσμεύομαι σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ότι αυτήν τη "θετική συνωμοσία" θα συνεχίσω να επιδιώκω με όλες μου τις δυνάμεις.

Σε κάθε περίπτωση, το αίτημα για ένα άριστο, δημόσιο Πανεπιστήμιο με διεθνή ακτινοβολία, που θα υπηρετεί τις αξίες της δημοκρατίας και της αξιοκρατίας, εξακολουθεί να προβάλλει εντονότερο από ποτέ. Στις νέες προκλήσεις παραθέτουμε την αταλάντευτη αγωνιστικότητά μας".

Ο κ. Μήτκας, καταλήγει λέγοντας ότι: "Το ταξίδι που ξεκινήσαμε το καλοκαίρι δεν τελειώνει εδώ και, φυσικά, δεν αποτελεί παρένθεση. Μαζί αποφασίσαμε να βάλουμε τέλος σε παλιές πρακτικές και με πίστη, σχεδιασμό και όραμα και ιδίως με συμμετοχή όλων των δυνάμεων του ΑΠΘ, θέσαμε τις βάσεις της νέας πορείας του".

Σχετικές ειδήσεις