ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος:Το κράτος του έκοψε τη σύνταξη γιατί τον θεώρησε νεκρό

Ρόδος:Το κράτος του έκοψε τη σύνταξη γιατί τον θεώρησε νεκρό

Στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας μπλέχτηκε συνταξιούχος στη Ρόδο, ο οποίος περίμενε μάταια να παραλάβει τη σύνταξή του, αφού το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τον καταχώρησε ως θανόντα!

Σύμφωνα με τη rodiaki, την καταγγελία έκανε ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Δωδεκανήσου. Όπως σημείωσε ο Σύλλογος: «Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σταμάτησε να καταβάλει τη σύνταξη στον Μ.Κ. γιατί τον θεώρησε αποθανόντα, ενώ ο εν λόγω συνταξιούχος έχει καταγραφεί στην Τράπεζα που έχει δηλώσει να του κατατίθεται η σύνταξή του. Πληροφορηθήκαμε, ότι κάποιος άλλος συνταξιούχος από άλλη περιοχή της χώρας με το ίδιο ονοματεπώνυμο, έχει φύγει από τη ζωή.»

Δεν έχει λάβει σύνταξη από το Σεπτέμβριο !

Προστίθεται δε ότι: «Σε μια εποχή ηλεκτρονικού πολιτισμού δεν επιτρέπονται τέτοια λάθη. Έγινε το λάθος προσπαθήσαμε και προσωπικά και μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας μας να διορθώσουμε το λάθος και να καταβληθεί η σύνταξη. Δυστυχώς και παρά την διαβεβαίωση του δ/ντή του Γ.Λ.Κ. ότι σύντομα θα επανορθωθεί το μοιραίο λάθος, ο συνταξιούχος μέλος μέχρι σήμερα δεν πήρε τη σύνταξή του. Έχει να πάρει σύνταξη από το Σεπτέμβριο μήνα μέχρι σήμερα».

Επιστολή προς Σταικούρα

Ο Σύνδεσμος , σύμφωνα με τη rodiaki, έστειλε επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταικούρα. Με βάση τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν οι συνταξιούχοι, η καταβολή της τρέχουσας σύνταξης θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου και οι καθυστερημένες συντάξεις θα δοθούν στο τέλος Ιανουαρίου 2015.

Σχετικές ειδήσεις