ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Σε επιφυλακή Αρχές και κάτοικοι

Έβρος: Σε επιφυλακή Αρχές και κάτοικοι

Δεν εφησυχάζουν Αρχές και κάτοικοι στον Έβρο, καθώς το ύψος της στάθμης του ποταμού παραμένει πάνω από έξι μέτρα (στα 6,30 στο Πύθιο με όριο συναγερμού τα 5,70 μέτρα και στα 6,90 μέτρα στο Πέταλο με όριο συναγερμού τα 6,00 μέτρα).

Χθες, Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε προληπτική εκκένωση ορισμένων σπιτιών του οικισμού που βρίσκονται κοντά στην κοίτη του ποταμού Έβρου, καθώς έσπασε το ανάχωμα στο Ορμένιο

Με το πρώτο φως της ημέρας, σήμερα Σάββατο, οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, της Πολιτικής Προστασίας και άλλων εμπλεκόμενων και αρμόδιων φορέων, που παρέμειναν χθες το βράδυ στο Ορμένιο, συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αντιπεριφερειάρχης 'Εβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, σημείωσε ότι το δεύτερο ανάχωμα που κατασκευάστηκε μέσα στο Ορμένιο άντεκε και το νερό δεν πέρασε στο χωριό.
Στο Ορμένιο πλημμύρισαν τρία υπόγεια σπιτιών και ορισμένες αποθήκες, πρόσθεσε ο κ. Πέτροβιτς, που παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη του φαινομένου.

Συμπλήρωσε δε, ότι, το φαινόμενο παρακολουθείται σταθερά, ούτως ώστε οι Αρχές να επέμβουν σε περίπτωση που προκληθεί θραύση αναχώματος στον ποταμό.

Την περιοχή επισκέφθηκε αργά χθες το βράδυ (12/12) ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκας ο οποίος ενημερώθηκε από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργο Παυλίδη και τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου για την εξέλιξη του φαινομένου.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, λόγω της αύξησης των νερών των ποταμών Έβρου, Άρδα και Ερυθροπόταμου από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, καλούνται όσοι έχουν αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες σε παρέβριες περιοχές να τις εγκαταλείψουν άμεσα και οι οδηγοί που κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο να μην εξέρχονται του δικτύου και να μην πλησιάζουν πλημμυρισμένες εκτάσεις.

Πηγή φωτογραφιών:thrakitoday

Ρoή Ειδήσεων