ΕΛΛΑΔΑ

Προβλήματα από τον ανεμοστρόβιλο που «χτύπησε» τη Ρόδο

Προβλήματα από τον ανεμοστρόβιλο που «χτύπησε» τη Ρόδο

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικράτησαν από το βράδυ της Πέμπτης (11/12/2014) έως και το πρωί της Παρασκευής στο νησί της Ρόδου προκαλώντας προβλήματα, κυρίως στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Το χαρακτηριστικότερο στοιχείο του καιρού ήταν οι θυελλώδεις άνεμοι που κατά την διάρκεια της προχθεσινής νύκτας έφθασαν τοπικά ακόμη και τα 9 μποφόρ, σε συνδυασμό με την βροχή.

Το κύμα κακοκαιρίας «χτύπησε» όλο το νησί της Ρόδου, όμως οι περισσότερες ζημιές προκλήθηκαν στην Νότια Ρόδο.

Ειδικότερα, περίπου στις 2:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής ανεμοστρόβιλος έκανε την εμφάνιση του στην περιοχή Κιοτάρι της Ρόδου όπου στο πέρασμα του έσπασε κλαδιά και ξερίζωσε δέντρα με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η κυκλοφορία στην εν λόγω περιοχή. Επίσης στο Γεννάδι δέντρο έπεσε στην στέγη του κτιρίου του 1ου νηπιαγωγείου και έτσι τα παιδιά αναγκάστηκαν να κάνουν μάθημα σε άλλη αίθουσα.

Οι ισχυροί άνεμοι έριξαν αρκετούς κορμούς δέντρων και στην καμένη περιοχή από την φωτιά που είχε εκδηλωθεί πριν από δύο χρόνια μεταξύ Αρνίθας, Ιστρίου και Απολακκιάς, οι οποίοι «έκλεισαν» την κυκλοφορία.

Προβλήματα από φερτά υλικά καταγράφηκαν στην περιοχή από Αρχάγγελο προς Μαλώνα και στην περιοχή των Στεγνών καθώς και στο οδικό δίκτυο της δυτικής πλευράς του νησιού και συγκεκριμένα στο δρόμο από Έμπωνα προς Άγιο Ισίδωρο και προς Σιάννα, αλλά και από Καλαβάρδα προς Μανδρικό. Επίσης ένα τεράστιο πεύκο έπεσε στο δρόμο από Σάλακο προς Διμυλιά καθιστώντας αδύνατη την κυκλοφορία των οχημάτων.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου όλες οι υπηρεσίες του δήμου που βρίσκονταν σε επιφυλακή, έπιασαν δουλειά και άμεσα καθαρίστηκαν οι παραπάνω περιοχές και γρήγορα οι οδοί δόθηκαν και πάλι στην κυκλοφορία.

Σε δηλώσεις του χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Κόκκινος αναφέρθηκε στα αντιπλημμυρικά έργα που είχαν ακυρωθεί, παρά το ότι είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες από την Περιφέρεια, γνωστοποιώντας πως τελικά υπεγράφη η κατανομή των πιστώσεων και τα έργα θα ξεκινήσουν. Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για το θέμα αυτό.

Ο κ. Κόκκινος είχε άμεση ενημέρωση για όλες τις ζημιές που προκλήθηκαν προχθές βράδυ και χθες τα ξημερώματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, και διαβεβαίωσε ότι λαμβάνουν προληπτικά μέτρα μαζί με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, με στόχο την προστασία της περιουσίας των πολιτών.

«Έχουν αλλάξει οι καιρικές συνθήκες, τα φαινόμενα είναι ακραία και οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης.

Πηγή: rodiaki.gr

Σχετικές ειδήσεις