Κρήτη: Έγινε μητέρα στα 11 της χρόνια

Ένα απίστευτο περιστατικό καταγράφηκε στην Κρήτη, όταν ένα 11χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο με έντονους πόνους, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν ότι το ανήλικο κορίτσι ήταν έτοιμο να γεννήσει.

Κρήτη: Έγινε μητέρα στα 11 της χρόνια
1'

Mια 11χρονη από τη Ρουμανία έγινε μητέρα φέρνοντας στη ζωή ένα υγιέστατο κοριτσάκι με καισαρική τομή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Η 11χρονη Ρομά μεταφέρθηκε το βράδυ της Κυριακής 14 Δεκεμβρίου με πόνους στο νοσοκομείο αφού προηγουμένως είχε εξετασθεί σε Κέντρο Υγείας του νομού.

Εκεί, οι γιατροί, διαπίστωσαν πως η ανήλικη ήταν έτοιμη να γεννήσει. Όπως ανέφερε στο «Ράδιο Κρήτη» ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Νίκος Χαριτάκης, η 11χρονη γέννησε με καισαρική τομή -διότι αυτό επιβάλλει η ιατρική για την ηλικία της- και υπό την εποπτεία του καθηγητή μαιευτικής γυναικολογίας, Κ. Ρελάκη, ένα κοριτσάκι βάρους 3,2 κιλών.

Η 11χρονη και το νεογέννητο παιδί της είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο τώρα ξεκινά η έρευνα από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες, αρχικά, προκειμένου να ξεκαθαριστεί τουλάχιστον κάτω από ποιες συνθήκες προέκυψε η εγκυμοσύνη της. Πάντως, το κοριτσάκι, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δε γνώριζε ότι ήταν έγκυος και το πληροφορήθηκε κατά τον 7ο μήνα της κύησης, όταν πήγε στο γιατρό βλέποντας την κοιλιά του να μεγαλώνει.

Για τη υπόθεση έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας ανηλίκων και η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή