ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεάν χυμός ροδάκινου σε πολύτεκνες οικογένειες

Δωρεάν χυμός ροδάκινου σε πολύτεκνες οικογένειες

Μέσω της Ένωσης Πολυτέκνων Αθηνών γίνεται η διανομή περισσοτέρων από 200.000 λίτρων χυμού από ροδάκινο, σε πολύτεκνες οικογένειες της Αθήνας

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της εφαρμογής των προσωρινών έκτακτων μέτρων στήριξης των ροδακινοπαραγωγών της ΕΕ και υλοποιείται από τους παραγωγούς Ημαθίας και Κοζάνης με την αρωγή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως προβλέπεται, μέρος της αδιάθετης ποσότητας ροδάκινων και νεκταρινιών μπορεί να διανεμηθεί δωρεάν σε φορείς παροχής υπηρεσιών φιλανθρωπικού, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Συνολικά, αποσύρθηκαν 3.667 τόνοι ροδάκινων και νεκταρινιών, εκ των οποίων οι 2.358 τόνοι οδηγήθηκαν στη μεταποίηση προκειμένου να διανεμηθούν υπό τη μορφή χυμού και οι υπόλοιποι δόθηκαν, επίσης δωρεάν, ως νωπό προϊόν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρις Κουκουλόπουλος που βρέθηκε σήμερα Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου, σε χώρο της Ένωσης Πολυτέκνων Αθηνών, όπου πραγματοποιείται η δωρεάν διανομή, σημείωσε: «Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί δείχνει τη δυνατότητα που έχει η χώρα μας να αξιοποιεί το ευρωπαϊκό πλαίσιο, δείχνει τι μπορεί να κάνει μια κοινωνία όταν έχει σοβαρούς και ισχυρούς θεσμούς».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών- Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας, Χρήστος Γιαννακάκης ανέφερε ότι η απόσυρση των 3.667 τόνων βοήθησε στο να μην καταρρεύσει η αγορά.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Ένωσης Πολυτέκνων Αθηνών, Παύλο Χαράλαμπο, έως σήμερα έχουν μοιραστεί σχεδόν 150.000 λίτρα χυμού ροδάκινου σε 7.200 πολύτεκνες οικογένειες. «Κάθε οικογένεια δικαιούται ένα λίτρο χυμού ανά μέλος. Μόλις ολοκληρωθεί η διανομή, θα συνεχίσουμε με πορτοκάλια», τόνισε

Σχετικές ειδήσεις