ΕΛΛΑΔΑ

Θα βουτήξουν για το σταυρό στο λίμνη μαζί ... με το Σήφη

Θα βουτήξουν για το σταυρό στο λίμνη μαζί ... με το Σήφη

Οι κάτοικοι της περιοχής του Φράγματος των Ποταμών, οι οποίοι φαίνεται να έχουν συνιθίσει την παρουσία του Σήφη του κροκόδειλου στην περιοχή και εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να βουτήξουν βουτήξουν για τον Σταυρό στην εορτή των Θεοφανίων στη λίμνη.

«Θα γίνει η τελετή. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να πέσω πρώτος να πιάσω τον σταυρό» δηλώνει χαρακτηριστικά στο Έθνος ο επίτιμος πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Παντάνασσας.

«Όλοι θα πάμε στο Φράγμα για την τελετή. Ο "Σήφης" φαίνεται ακίνδυνος για τους ανθρώπους. Τον βλέπω σχεδόν κάθε μέρα έξω από το φράγμα και όταν αντιλήφθεί ανθρώπους φεύγει τρομαγμένος στο νερό. Τον έχουν αγριέψει από το κυνήγι που του κάνουν για να τον πιάσουν» συμπληρώνει ο εκπρόσωπος του τοπικού συμβουλίου Παντάνασσας Αλέξης Ιερωνυμάκης.

Σε κάθε περίπτωση οι κάτοικοι της περιοχής επαναλαμβάνουν το αίτημά τους να ληφθεί μέριμνα ώστε ο κροκόδειλος να μείνει στην περιοχή σε ελεγχόμενο χώρο καθώς τις ημέρες των εορτών πολλοί είναι οι επισκέπτες που θέλουν τον δούν από κοντά.

Σημειώνεται ότι μολονότι ο Σήφης προτιμά τις πάπιες, οι Κρητικοί ως καλοί «οικοδεσπότες» σκέφτονται να του κάνουν το... χριστουγεννιάτικο τραπέζι προσφέροντας του ένα κρητικό γουρουνόπουλο.

Πηγή: cretalive.gr

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων