ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: «Δώρο ζωής» από 42χρονο

Λαμία: «Δώρο ζωής» από 42χρονο

Τέσσερις διαφορετικές ομάδες γιατρών θα πάνε το απόψε (23/12/2014) το βράδυ στο νοσοκομείο Λαμίας για να πάρουν τα «δώρα ζωής» από ένα 42χρονο που είναι εγκεφαλικά νεκρός.

Αυτά τα Χριστούγεννα κάποιοι συνάνθρωποί μας θα πάρουν κυριολεκτικά δώρο ζωής και αυτό χάρη στο μεγαλείο ψυχής της οικογένειας ενός 42χρονου, που νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από εγκεφαλική αιμορραγία.

Όταν οι συγγενείς ενημερώθηκαν ότι ο 42χρονος είναι πλέον εγκεφαλικά νεκρός βρήκαν το κουράγιο να δωρίσουν τα όργανά του και να χαρίσουν έτσι ζωή σε τέσσερις άλλους συνανθρώπους μας.

Οι ομάδες γιατρών είναι από το Ωνάσειο, το Λαϊκό νοσοκομείο, το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και το Ερρίκος Ντινάν, για την καρδιά, τους νεφρούς, το ήπαρ και τους κερατοειδείς αντίστοιχα.

Το όλο εγχείρημα συντονίζει ο Δ/ντής της Μ.Ε.Θ. και υπεύθυνος μεταμοσχεύσεων για την Στερεά Ελλάδα Γιώργος Κυριαζόπουλος, ο οποίος είπε στο LamiaReport:

«Αυτή τη στιγμή χιλιάδες συνάνθρωποί μας περιμένουν δίπλα σε ένα τηλέφωνο για να ακούσουν ότι βρέθηκε όργανο που θα τους χαρίσει τη ζωή. Αυτά τα Χριστούγεννα ο Άγιος Βασίλης για κάποιες οικογένειες θα φέρει δώρα ζωής. Ευτυχώς υπάρχει ακόμα ανθρωπιά. Ένα μεγάλο μπράβο στην οικογένεια του δότη, που μέσα στον πόνο τους, βρήκαν το κουράγιο και πήραν την απόφαση για τη δωρεά».

Σχετικές ειδήσεις