ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένη η κίνηση στους δρόμους – Τα μέτρα της τροχαίας

Αυξημένη η κίνηση στους δρόμους – Τα μέτρα της τροχαίας

Στις... επάλξεις βρίσκονται οι άντρες της τροχαίας Αττικής, εξαιτίας της αυξημένης κίνησης που υπάρχει στους κεντρικούς οδικούς άξονες, αφού πολλοί πολίτες εγκαταλείπουν τις πόλεις για να κάνουν διακοπές στα χωριά τους.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στην Αττική και ιδιαίτερα στην Εθνική οδό. Σύμφωνα με την ενημέρωση της τροχαίας, το πρόβλημα κυρίως εντοπίζεται στις περιοχές γύρω από τα ΚΤΕΛ.

Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Πρώτον επειδή πολλοί πολίτες πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους με τα λεωφορεία και δεύτερον επειδή πολλά ΚΤΕΛ από την επαρχία μεταφέρουν δέματα για τους Αθηναίους. Οι τελευταίοι πάνε εκεί με τα αυτοκίνητά τους, χώρος για πάρκινγκ δεν υπάρχει, οπότε αυτόματα δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο από τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στις Εθνικές Οδούς, αφού οι εκδρομείς των Χριστουγέννων ήδη έχουν ξεκινήσει για τους προορισμούς τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με ενημέρωση της τροχαίας, από τις 16:00 έως και τις 21:00 την Τετάρτη, 24/12 απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου σε πολλά σημεία της χώρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για τους δρόμους που ισχύει η απαγόρευση:

Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

Σχετικές ειδήσεις