ΕΛΛΑΔΑ

Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του Φυντανίδη

Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του Φυντανίδη

Στην τελευταία του κατοικία συνόδευσαν, συγγενείς και φίλοι, άνθρωποι της πολιτικής και της δημοσιογραφίας, τον Σεραφείμ Φυντανίδη.

Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με την δημοσιογραφία στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, άφησε την τελευταία του πνοή ανήμερα των Χριστουγέννων.

Ήταν 77 ετών και τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του, η οποία τελικά νικήθηκε και σταμάτησε να χτυπά.

Το κλίμα στο πρώτο νεκροταφείο ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο από το πρωί του Σαββάτου, 27/12. Ο κόσμος που βρέθηκε εκεί ήταν αρκετά συγκινημένος και πολλοί ήταν αυτοί που άφησαν ένα λουλούδι δίπλα στην τελευταία κατοικία του κ. Φυντανίδη.

Μεταξύ άλλων, στεφάνια έστειλανο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνίδου, τόνισε στον επικήδειο λόγο που εκφώνησε: «Ο Σεραφείμ Φυντανίδης, αφήνει ένα μεγάλο κενό στην ελληνική δημοσιογραφία.
Με τον Σεραφείμ Φυντανίδη, χάνεται ένας από τη γενιά των διευθυντών εφημερίδων που έγραψαν ιστορία στο χώρο της δημοσιογραφίας. Διετέλεσε για χρόνια διευθυντής της "Ελευθεροτυπίας" και συνέδεσε τη ζωή του μια εφημερίδα, η οποία έφερε νέα πνοή στον Τύπο και διαμόρφωσε συνειδήσεις σε γενεές Ελλήνων».

Ποιος ήταν ο Φυντανίδης
Ο τελευταίος της γενιάς των διευθυντών που έγραψαν ιστορία στην έντυπη δημοσιογραφία, εργάστηκε αρχικά στην εφημερίδα Έθνος ως συντάκτης την περίοδο 1957-1968. Στην περίοδο της Χούντας από το 1968 μέχρι το 1974, εργάστηκε στη Απογευματινή ως υπεύθυνος ύλης και ως αρχισυντάκτης. Από το 1974 μέχρι τον Ιούνιο του 1976 υπήρξε διευθυντής σύνταξης στην Ακρόπολη, ενώ από τον Ιούνιο του 1976 μέχρι τις 27 Απριλίου 2007, διετέλεσε διευθυντής της Ελευθεροτυπίας. Με τον Φυντανίδη στο τιμόνι της, η εφημερίδα έγραψε λαμπρή ιστορία στον έντυπο Τύπο.

Σχετικές ειδήσεις