ΕΛΛΑΔΑ

Norman Atlantic: «Βοηθήστε μας, καιγόμαστε»

Norman Atlantic: «Βοηθήστε μας, καιγόμαστε»

«Βοηθήστε μας, καιγόμαστε», «τα πατώματα βράζουν-πνιγόμαστε στην κάπνα», «Καιγόμαστε, δεν μπορεί κανείς να μας σώσει», «αν δεν καούμε, θα πεθάνουμε από το κρύο».

Αυτές είναι μερικές από τις συγκλονιστικές μαρτυρίες επιβατών του πλοίου «Norman Atlantic», το οποίο φλέγεται ανοιχτά της Κέρκυρας, από τα ξημερώματα της Κυριακής (2812/2014).

«Έχουμε ξεπαγιάσει» είπε ο επιβάτης Γ. Στυλιαράς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Όπως είπε «τα πατώματα βράζουν», ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει παντού καπνός.

Ακόμη ένας επιβάτης, ο κ. Γιώργος Σαράντης μίλησε για τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή υποστηρίζοντας πως στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ σημειώνεται έντονη βροχόπτωση. Περιγράφοντας το πώς ξύπνησαν το πρωί όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στο Norman Atlantic είπε «η μυρωδιά μας πέταξε όλους πάνω».

«Καιγόμαστε και δεν μπορεί κανείς να μας σώσει»

Την ίδια στιγμή, δραματική έκκληση για βοήθεια έκανε μέσω του MEGA ένας άλλος επιβάτης του πλοίου Norman Atlantic.

«Καιγόμαστε. Δεν μπορεί κανείς να μας σώσει. Η φωτιά επεκτείνεται και οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παπαθεοδοσίου.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαθεοδοσίου, το πλήρωμα του πλοίου καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες. Ο ίδιος υποστήριξε πως υπάρχει φυσούνα για την εκκένωση, ωστόσο, δεν είναι δυνατόν μέχρι στιγμής να αποβιβαστεί κανείς , λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία του επιβάτη Γ. Στυλιαρά, ο οποίος μιλώντας στο Mega, περιέγραψε τις αγωνιώδεις στιγμές που ζουν οι επιβάτες.

Ο κ. Στυλιαράς είπε ότι στο φλεγόμενο «Norman Atlantic» προσέγγισε πλοίο των Μινωικών Γραμμών και έριξε σωσίβιες λέμβους, ωστόσο περιέγραψε τις σοβαρές δυσκολίες της κατάστασης λέγοντας « έχει πολύ καιρό, δε μπορούν να μας προσεγγίσουν».

Όπως είπε στο Mega, οι η φωτιά συνεχίζει να καίει: «οι λαμαρίνες ζεσταίνονται» είπε χαρακτηριστικά.

«Έχει πολλά μποφόρ, πολύ κύμα» είπε ο κ. Στυλιαράς.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Τwitter @newsbombgr
Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Σχετικές ειδήσεις