ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Σε δύο χρόνια η εφαρμογή του

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Σε δύο χρόνια η εφαρμογή του

Το χάρτινο εισιτήριο θα αποτελεί… συλλεκτικό είδος για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, σε δύο χρόνια, με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Το υπουργείο Συγκοινωνιών προσδοκά ότι με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα μειωθούν οι περιπτώσεις «λαθρεπιβατών» και θα παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες.

Η σχετική σύμβαση, υπεγράφη σήμερα Δευτέρα 29/12 μεταξύ του ΟΑΣΑ και της κοινοπραξίας «LG- ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή» παρουσία του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Παπαδόπουλου.

«Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα δώσει πολλές δυνατότητες στους επιβάτες, θα συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση της εισιτηριοδιαφυγής, θα προσφέρει καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες και θα προσθέσει ένα σύγχρονο σύστημα στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας» επεσήμανε, σε δηλώσεις του, κατά την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Γρ. Δημητριάδης, σημείωσε πως η χρέωση θα γίνεται βάσει της απόστασης και της συχνότητας χρήσης και οι συχνοί χρήστες θα επιβραβεύονται.

Ηλεκτρονικές κάρτες αντί εισιτηρίων

Οι ηλεκτρονικές κάρτες που θα χρησιμοποιούν οι επιβάτες θα αντικαταστήσουν πλήρως τα χάρτινα εισιτήρια και τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών και θα συμπληρώσουν την έκδοση εισιτηρίων μέσω mobile ticketing, τα οποία είναι ήδη στη διάθεση των επιβατών των αστικών συγκοινωνιών από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Πως θα λειτουργούν

Οι ηλεκτρονικές «έξυπνες κάρτες» θα είναι δύο τύπων και η επικύρωσή τους θα γίνεται εξ' αποστάσεως, χωρίς ο επιβάτης να χρειάζεται να εισάγει την κάρτα του στο επικυρωτικό μηχάνημα. Ο ένας τύπος ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα υποκαταστήσει τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών και ο άλλος τις δεσμίδες εισιτηρίων.

Οι επιβάτες θα επικυρώνουν την κάρτα τους με τη χρήση τερματικής συσκευής που θα είναι εγκατεστημένη εντός του οχήματος στην περίπτωση των οδικών μέσων (λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ), ενώ στην περίπτωση των σιδηροδρομικών μέσων (μετρό, αστικός και προαστιακός σιδηρόδρομος) η επικύρωση θα γίνεται στις πύλες εισόδου και εξόδου (υποχρεωτική και κατά την έξοδο).

Εφόσον τους ζητηθεί, στο πλαίσιο ελέγχου, οι επιβάτες θα επιδεικνύουν την «έξυπνη κάρτα» που έχουν επικυρώσει

Σχετικές ειδήσεις