ΕΛΛΑΔΑ

Χριστουγεννιάτικο «δώρο ζωής» για 50χρονο νεφροπαθή

Χριστουγεννιάτικο «δώρο ζωής» για 50χρονο νεφροπαθή

Χριστουγεννιάτικο «δώρο ζωής» ήταν για έναν 50χρονο Βολιώτη, η δωρεά νεφρού, από άγνωστο θανόντα δότη. Η μεταμόσχευση που έγινε παραμονή Χριστουγέννων, στον Ευαγγελισμό της Αθήνας ήταν η πρώτη για το Ν. Μαγνησίας το 2014.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας «Αγ. Ανάργυροι» και αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών Βασίλη Γιαννάκο, η μεταμόσχευση ήταν επιτυχής και ο 50χρονος, που είναι μέλος του Συλλόγου και βρισκόταν στη λίστα αναμονής εδώ και έξι χρόνια, βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης και η πορεία του θεωρείται ικανοποιητική, ενώ η επιστροφή του στο Βόλο είναι θέμα ημερών πλέον.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννάκος, ο 50χρονος λήπτης του μοσχεύματος, υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση και ήδη αντιμετωπίζει πρόβλημα όρασης, την οποία έχασε σε ποσοστό 80%, ωστόσο, με την επιτυχή μεταμόσχευση νεφρού, στην οποία υποβλήθηκε, θα γλιτώσει τη διαδικασία της αιμοκάθαρσης.

Ο πρόεδρος των νεφροπαθών Μαγνησίας, τόνισε ότι ο οργανισμός του 50χρονου δέχτηκε το μόσχευμα, η πορεία της ανάρρωσής του είναι ικανοποιητική και είναι θέμα ημερών η έξοδος από το Νοσοκομείο και η επιστροφή του στο Βόλο.

«Ελπίζουμε το 2015, να γίνουν περισσότερες μεταμοσχεύσεις, διότι η λίστα αναμονής μεγαλώνει κάθε χρόνο και ήδη 70 νεφροπαθείς στη Μαγνησία αναμένουν το δώρο ζωής», δήλωσε ο κ. Γιαννάκος.

Όπως εξήγησε, κάποιος νεφροπαθής που βρίσκεται στη λίστα αναμονής και του γίνει μεταμόσχευση, σε διάστημα πέντε χρόνων μπορεί να δεχτεί το μόσχευμα σε ποσοστό 80-100%, ενώ μετά την πενταετία το ποσοστό αυτό πέφτει στο 50%.

Πηγή: magnesianews.gr

Σχετικές ειδήσεις