ΕΛΛΑΔΑ

Norman Atlantic: Ταλαιπωρία δίχως τέλος για τους Έλληνες διασωθέντες

Norman Atlantic: Ταλαιπωρία δίχως τέλος για τους Έλληνες διασωθέντες

Συνεχίζεται η Οδύσσεια για δεκάδες διασωθέντες του πλοίου Norman Atlantic, αφού μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 31/12/14 δεν έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα από το Πρίντεζι, εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει την Ελλάδα.

Οι Έλληνες που έφτασαν στην Ιταλία με ελικόπτερο και σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας, δεν μπόρεσαν να πάρουν την πτήση που έχει προσφέρει δωρεάν η Aegean για την μετακίνησή τους, αφού οι ισχυροί άνεμοι και ο χιονίας που επικρατούν και στην Ιταλία, είναι ένας ακόμη αντίπαλος για τους ανθρώπους που θαλασσοδέρνονταν επί δυόμιση περίπου 24ωρα στο φλογισμένο Norman Atlantic.

Ακόμη 26 Έλληνες διασωθέντες αναμένεται να φτάσουν με το πλοίο "Aby Jeannette'στις 14:00 το μεσημέρι στο λιμάνι του Ταράντα. Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που το Αρχηγείο του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος δεν έχει λάβει επικαιροποιημένη λίστα των διασωθέντων από την χώρα μας. Αυτή βρίσκεται στο Μπρίντιζι και αναμένεται να αποσταλεί εντός των επόμενων ωρών.

Τα στοιχεία που έχουν δώσει οι ιταλικές Αρχές στο αρχηγείο του Λιμενικού, αναφέρουν πως στο πλοίο «San Giorgio» επέβαιναν 118 ήταν Έλληνες, ενώ με το τόσο απίστευτο μπάχαλο που επικρατεί με τις λίστες, θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως ο αριθμός είναι μεγαλύτερος.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ενημέρωση από την πλευρά των Ιταλών, το Norman Atlantic πλέει ακόμα στα ανοιχτά της Αλβανίας και είναι περικυκλωμένο από άλλα καράβια και βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιχείρηση προκειμένου εκπαιδευμένοι άντρες του Ιταλικού στρατού να προσεγγίσουν το πλοίο για έρευνες.

Εν τω μεταξύ, οι μαρτυρίες των διασωθέντων για τον τρόπο με τον οποίο τους πήραν τα κινητά οι άντρες του "San Giorgio" προκαλούν ερωτηματικά, αφού τα καταγεγραμμένα βίντεο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και ως αποδεικτικά στοιχεία.

Η φωτιά στο πλοίο εκδηλώθηκε την περασμένη Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου, υπό αδιευκρίνιστη αιτία στο γκαράζ του.

Σχετικές ειδήσεις