ΕΛΛΑΔΑ

Νόρμαν Ατλάντικ: «Οι λίστες ήταν σωστές, έγιναν αναγραμματισμοί στην Ιταλία»

Νόρμαν Ατλάντικ: «Οι λίστες ήταν σωστές, έγιναν αναγραμματισμοί στην Ιταλία»

Για σωστές λίστες επιβατών, στις οποίες όμως έγιναν αναγραμματισμοί στην Ιταλία, έκανε λόγο ένα από τα μέλη του πληρώματος του «Norman Atlantic», ο αρχιθαλαμηπόλος Α. Δαμίγος.

Ο ίδιος, μιλώντας από την Πάτρα, όπου κατέφθασε μαζί με άλλα μέλη του Norman Atlantic τόνισε ότι:

«Όλα τα μέλη του πληρώματος κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσουμε όλους τους ανθρώπους και να βάλουμε τον κόσμο στο πάνω μέρος του πλοίου για να σωθεί». Και συνέχισε: «Καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες και καθ΄ όλη την διάρκεια της επιχείρησης ήμασταν εκεί και βοηθούσαμε τον κόσμο, παρόλο που ο ρόλος μας ήταν βοηθητικός και μείναμε μέχρι το τέλος. Φύγαμε τελευταίοι από το πλοίο και αυτό φαίνεται». Σχετικά με τις λίστες των επιβατών, είπε ότι αυτές ήταν ακριβέστατες και πως έγιναν αναγραμματισμοί στην Ιταλία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «λέγαμε το όνομά μας στα Αγγλικά και το έγραφαν ανάποδα».

Όσον αφορά το ίδιο το πλοίο, υποστήριξε πως ήταν υπερσύγχρονο και καινούριο, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, δήλωσε πως δεν ήταν υπερφορτωμένο.

Συγκίνηση και δάκρυα χαράς

Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς στο λιμάνι της Πάτρας, όπου κατέπλευσε το Super Fast II μεταφέροντας διασωθέντα μέλη του πληρώματος του Νόρμαν Ατλάντικ.

Συγγενείς των ναυτικών περίμεναν με αγωνία να δέσει το πλοίο και όταν άνοιξε ο καταπέλτης, έτρεξαν να αγκαλιάσουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Σχετικές ειδήσεις