ΕΛΛΑΔΑ

Νόρμαν Ατλάντικ: Το δράμα των συγγενών των αγνοουμένων

Νόρμαν Ατλάντικ: Το δράμα των συγγενών των αγνοουμένων

Μαρτύριο δίχως τέλος βιώνουν οι συγγενείς αγνοούμενων του Νόρμαν Ατλάντικ, οι οποίοι βρίσκονται από χθες στην Ιταλία προκειμένου να αναζητήσουν τους ανθρώπους τους οι οποίοι είναι αγνοούμενοι.

Σε επικοινωνία της από το Μπάρι της Ιταλίας, συγγενής αγνοούμενου τόνισε στην κάμερα του ΣΚΑΪ πως ο Έλληνας πρόξενος στη Ρώμη τους... κατσάδιασε επειδή μετέβησαν στην Ιταλία προκειμένου να δουν τι γίνεται με τους αγνοούμενους του Νόρμαν Ατλάντικ.

«Γιατί σας έστειλαν εδώ; Τι ήρθατε να κάνετε; Εδώ δεν υπάρχει τίποτα», φέρεται να είπε στους 20 συγγενείς που βρέθηκαν στη γειτονική χώρα με δική τους πρωτοβουλία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της ίδιας, οι συγγενείς των αγνοουμένων που βρίσκονται στην Ιταλία έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στους πάντες. Όπως λέει η ίδια κάθε μέρα υπάρχει διαφορετική ενημέρωση από τις Αρχές, οπότε οι συγγενείς αναλαμβάνουν πρωτοβουλία να γυρίσουν όλα τα νοσοκομεία και να μη φύγουν από αυτά αν δεν πάρουν έγγραφα που να πιστοποιούν πως δεν είναι εκεί οι άνθρωποί τους.

Μάλιστα, οι συγγενείς υποστηρίζουν πως όταν καλούσαν τους ανθρώπους τους από την Ελλάδα, τα τηλέφωνά τους φαίνονταν απενεργοποιημένα. Ωστόσο από την Ιταλία πιάνουν κανονικά, χτυπούν δύο φορές και μετά κλείνουν, γεγονός που αναπτερώνει τις ελπίδες τους πως βρίσκονται εν ζωή.

Οι ίδιοι είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στην Ιταλία, μέχρι να βρουν τους συγγενείς τους. Διαφορετικά, όπως τονίζουν, θα ριζώσουν εκεί...

Ταυτοποιήθηκε και τρίτος Έλληνας νεκρός

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ταυτοποιήθηκε και τρίτος Έλληνας νεκρός από το Norman Atlantic, σύμφωνα με ενημέρωση από τις ιταλικές αρχές.

Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, η ταυτοποίηση της σορού ενός άνδρα από την οποία προκύπτει ότι, πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Γεράσιμο Καζαντζίδη.

Οι άλλοι δύο νεκροί είναι ο Νίκος Παράσχης και ο Κώστας Κουφόπουλος ενώ θρίλερ επικρατεί με την τύχη του Γιώργου Δούλη καθώς πλέον συγκαταλέγεται στον κατάλογο των αγνοουμένων.

Η απάντηση του Λιμενικού στις κατηγορίες των Ιταλών

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα έδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου το λεπτομερές ιστορικό των αρχικών ενεργειών του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, από τη στιγμή που ενημερώθηκε για το περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο «NormanAtlantic», μέχρι και τη στιγμή που κατέστη εφικτή η επικοινωνία για πρώτη φορά με τον πλοίαρχο του πλοίου.

Παράλληλα, κοινοποιήθηκε η αλληλογραφία μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, με το οποίο προωθήθηκαν έγκαιρα προς την Ιταλική πλευρά (MRCC/ROME) οι καταστάσεις επιβατών και πληρώματος, όπως αυτές παρελήφθησαν από το εξουσιοδοτημένο πρόσωπο της εταιρείας (DesignatedPersonAshore/DPA) το οποίο είναι υπεύθυνο για τις διαδικασίες ασφαλούς διαχείρισης των λειτουργιών του πλοίου.

Για όλα τα ανωτέρω υπάρχουν εγγραφές σε Υπηρεσιακά Ημερολόγια Συμβάντων, ανταλλαγή επίσημης αλληλογραφίας (έγγραφα - σήματα) καθώς επίσης και επίσημα καταγεγραμμένες συνομιλίες οι οποίες δύναται να απομαγνητοφωνηθούν κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Σχετικές ειδήσεις