ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Χειροπέδες σε πολίτη για χρέος 50 ευρώ στην εφορία

Πάτρα: Χειροπέδες σε πολίτη για χρέος 50 ευρώ στην εφορία

Για χρέος ύψους … 50 ευρώ στην εφορία συνελήφθη ένας πολίτης στην Πάτρα, γεγονός που πυροδότησε την έντονη αντίδραση του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Πελετίδης τονίζει: Την ίδια στιγμή, που τραπεζίτες, μεγαλοκαναλάρχες, εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες οφείλουν στο δημόσιο αμύθητα ποσά, αλλά ουδείς τους υποχρεώνει να εξοφλήσουν τα χρέη τους, η συγκυβέρνηση της Ν.Δ. κα του ΠΑΣΟΚ, εξαντλεί την αυστηρότητά της σε φτωχούς ανθρώπους.

Όπως αναφέρεται, στην ανακοίνωση, καταβλήθηκε εκ μέρους του δημάρχου να λυθεί το ζήτημα, προκειμένου ο πολίτης να αφεθεί ελεύθερος.

Θεοφάνεια στο κρατητήριο

Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Συνεργάτης του Δημάρχου, που επικοινώνησε με την Αστυνομική Διεύθυνση για τα περαιτέρω, έλαβε την απάντηση πως η προσωποκράτηση του συμπολίτη δεν μπορεί να τερματιστεί, ακόμα και αν πληρωνόταν το οφειλόμενο ποσόν των 50 ευρώ, επειδή την ώρα εκείνη δεν υπήρχε Δημόσιο Ταμείο ανοιχτό, για να πληρωθεί το παράβολο.Κι επειδή ούτε αύριο, λόγω της αργίας των Θεοφανείων θα λειτουργεί Δημόσιο Ταμείο, ο άτυχος συμπολίτης θα συνεχίσει να κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση»

Σχετικές ειδήσεις