ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Ζητείται λύση για τα σκουπίδια...

Ηλεία: Ζητείται λύση για τα σκουπίδια...

Απόλυτο χάος επικρατεί στον δήμο του Πύργου, το τελευταίο διάστημα, λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και την αδυναμία της δημοτικής αρχής να βρει λύση επί της ουσίας.

Τόσο η πόλη του Πύργου όσο και οι τοπικές κοινότητες, ήδη «πνίγονται» στα σκουπίδια, τα οποία έχουν σωρευτεί επικίνδυνα σε δρόμους και γειτονιές, με την υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου, να δίνει καθημερινά «μάχη» για την αποκομιδή.

Αν και τα συνεργεία του δήμου εργάζονται διαρκώς προκειμένου να απομακρύνουν σωρούς σκουπιδιών από τα κεντρικά σημεία της πόλης, το μεγαλύτερο μέρος αυτής, παραμένει στο έλεος των απορριμμάτων με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να διαμαρτύρονται έντονα για την κατάσταση που επικρατεί.

Σταδιακά η αποκομιδή

Ωστόσο, από την περασμένη εβδομάδα, η αποκομιδή έχει ξεκινήσει και πάλι, με τη δημοτική αρχή να προσπαθεί να λύσει το θέμα των σκουπιδιών όσο το δυνατόν γρηγορότερα, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η πόλη και τα χωριά από τους τόνους των απορριμμάτων που έχουν σωρρευθεί.

Προσωρινά η αποκομιδή, σύμφωνα με πηγές από τον δήμο του Πύργου, γίνεται στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης και θα συνεχίσει από αύριο στους χώρους των σχολείων ωστόσο και αυτό, είναι μια διαδικασία που θα συνεχίσει έως ότου ολοκληρωθεί η μεταφορά των 2 χιλ. τόνων που έχει υπογράψει ο δήμος του Πύργου με τον ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας Ναυπάκτου.

Απευθείας μεταφόρτωση

Ένα ακόμα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή στο ζήτημα της μεταφοράς των απορριμμάτων είναι πως δεν διαθέτει χώρο προσωρινής εναπόθεσης των σκουπιδιών, τον οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιεί ως σταθμό μεταφόρτωσης κάτι που έχει ως αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή τα απορρίμματα να καταλήγουν απευθείας στα κοντέινερ από τα μηχανήματα που τα μαζεύουν.

Το παραπάνω δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση στη διαδικασία της αποκομιδής, καθώς η υπηρεσία Καθαριότητας θα πρέπει να αναμένει την επιστροφή των γεμάτων κοντέινερ από το δρομολόγιο στη Βλαχομάνδρα, προκειμένου να γεμίσουν και πάλι.

Να σημειωθεί πως η δημοτική αρχή Πύργου έχει ζητήσει την έγκριση κι άλλων τόνων για μεταφορά προς τον ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας από τον Φορέα Διαχείρισης της περιοχής, κάτι για το οποίο αναμένει απάντηση.

Πάντως σημαντική παράμετρος σε όλα αυτά, όπως αναφέρουν πηγές του δήμου Πύργου, είναι πως θα πρέπει άμεσα ο δήμος του Πύργου να ξεκινήσει τη λειτουργία της Οσίας Ξένης, όπου σε συνδυασμό με την συστηματική υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσης θα δώσει ανάσες στη διαχείριση των σκουπιδιών για το επόμενο διάστημα.

Πηγή: patrisnews.gr

Σχετικές ειδήσεις