ΕΛΛΑΔΑ

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες

Στον κόμβο της Κουλούρας βγάζουν τα τρακτέρ τους αύριο, αγρότες από την Ημαθία.Όπως ανέφερε στο thesstoday ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, πριν λίγο αποφάσισαν να παρατάξουν τα οχήματά τους στην Ε.Ο

Τα τρακτέρ στους δρόμους βγάζουν οι αγρότες Μακεδονίας και Θεσσαλίας αν η κυβέρνηση δεν δεσμευθεί για την καταβολή αποζημιώσεων για το χαλάζι και το ρώσικο εμπάργκο.

Οι αγρότες Ημαθίας, Πέλλας, Φλώρινας, Κοζάνης, Πιερίας, Λάρισας, όπως μεταδίδει το thesstoday.gr, που χθες πραγματοποίησαν συνάντηση στην Κουλούρα Ημαθίας, στέλνουν "τελεσίγραφο" στην κυβέρνηση πριν τις κάλπες.

Όπως είπε στο thesstoday ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, αν μέχρι σήμερα το μεσημέρι 20/1/2015 δεν λάβουν απάντηση για το πότε θα πάρουν τα χρήματα που τους οφείλονται για την χαλαζόπτωση του 2013-14 και για τις αποζημιώσεις που αφορούν την παραγωγή ροδάκινου που χάθηκε εξαιτίας του ρωσικού εμπάργκο τον περασμένο Αύγουστο, αύριο το πρωί τα τρακτέρ θα είναι στις εθνικές οδούς.

Μάλιστα την αρχή θα κάνουν οι Βεροιώτες όπως λέει ο κ. Χαλκίδης στον κόμβο της Κουλούρας.

Την ίδια ώρα οι αγρότες θα ζητήσουν συνάντηση με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αύριο θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για την προεκλογική του ομιλία.

Όπως λένε οι αγρότες στο thesstoday, η χρονιά εξελίχθηκε ούτως ή άλλως καταστροφικά εξαιτίας του χαλαζιού και των έντονων βροχοπτώσεων, ήρθε και η "χαριστική βολή" του ρωσικού εμπάργκο στα ροδάκινα με αποτέλεσμα να "παγώσουν" οι εξαγωγές και χιλιάδες τόνοι να σαπίσουν στα ψυγεία των συνεταιρισμών και στις καρότσες των φορτηγών που περίμεναν καλοκαιριάτικα να περάσουν τα σύνορα ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που δεν τα μάζεψαν γιατί δεν γνώριζαν ποια θα ήταν η εξέλιξη.

Η κάτασταση είχε φέρει τότε την κυβέρνηση αντιμέτωπη με τις συνέπειες του ιδιόμορφου εμπορικού πολέμου Ρωσίας-ΕΕ.

Πέρα όμως από τις πολιτικές κορώνες, για εξαίρεση των ελληνικών προϊόντων, τα καθησυχαστικά χτύπηματα στην πλάτη και τις διαβεβαιώσεις ότι η παραγωγή δεν θα μείνει αδιάθετη, η αδυναμία για εξεύρεση γρήγορης λύσης έφερε τους αγρότες αντιμέτωπους με τον θάνατο που είχε προαναγγελθεί...

Πέντε μήνες μετά κι ενώ μπροστά τους έχουν την νέα καλλιεργητική σεζόν, με το ροδάκινο να είναι βασικό εξαγωγικό φρούτο, δεν έχουν βάλει ούτε ένα ευρώ στη τσέπη τους αφού η καταβολή των αποζημιώσεων, οι οποίες..."έρχονται", έμειναν κενό γράμμα!

Οι καλλιεργητές, βλέποντας τον κίνδυνο και για την επόμενη σοδειά προ των πυλών, καθώς όπως λένε στο thesstoday το οικονομικό βάρος είναι δυσβάσταχτο, είναι αποφασισμένοι να "μην" πάνε στην "κάλπη" κι ο χρόνος να παρατάξουν τα τρακτέρ στους δρόμους, μετράει αντίστροφα...

Διαβάστε επίσης:

Εγκύκλιος: Απλοποιήσεις στα βιβλία αγροτών και επαγγελματιών

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στο τηλεοπτικό spot της ΝΔ για τους αγρότες

Oι φόροι που θα πληρώσουμε το 2015

Σχετικές ειδήσεις