ΕΛΛΑΔΑ

Οι «αποκαλύψεις» του Βλαστού για την εκτέλεση Γκιόλια

Οι «αποκαλύψεις» του Βλαστού για την εκτέλεση Γκιόλια

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την εγκληματική οργάνωση που δρούσε από τις φυλακές.

Οι συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. οδηγούν τις Αρχές σε νέες έρευνες όσο αφορά τρεις συγκλονιστικές υποθέσεις δολοφονιών.

Τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα της Κύπρου και την εκτέλεση των δύο Χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο.

Ο super κοριός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας «έπιασε» τον Παναγιώτη Βλαστό να συζητάει... τα πάντα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Espresso» σε συνομιλία στις 12 Μαρτίου 2014, ο βαρυποινίτης, Παναγιώτης Βλαστός και ένας φίλος του αναφέρονται στη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια από τη Σέχτα Επαναστατών στις 12 Ιουλίου του 2010 έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη.

Ο βαρυποινίτης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, φαίνεται να μην έχει εμπλοκή στην υπόθεση.

Ωστόσο, η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που περιλαμβάνεται στη δικογραφία για το κύκλωμα των μπράβων έχει δώσει συγκλονιστικά στοιχεία. Σύμφωνα με όσα λέει ο Γ.Δ. στον Παναγιώτη Βλαστό, εκτός από τα ονόματα του Τάσου Τσεχιλίδη και του Δημήτρη Μαμαλικόπουλου που φέρονται να είναι εκτελεστές της «Σέχτας Επαναστατών», εμφανίζεται και το όνομα ενός Αλβανού με το όνομα «Αιμίλιος», ο οποίος εμπλέκεται και αυτός στις δύο υποθέσεις, αλλά και «κάνα δύο ακόμη που βρίσκονται μέσα» σύμφωνα με τα λεγόμενα του συνομιλητή του Βλαστού.

Φίλος: Όλη τη ζημιά την έχει κάνει ο Αλβανός, αυτό ο Αιμίλιος, τον πιάσανε πιστεύω… Χρεώνουν ότι σκοτώσανε και τον Γκιόλια, τον δημοσιογράφο.
Βλαστός: Τον Γκιόλια;
Φίλος: Ναι. Ότι είναι εκτελεστές της Σέχτας Επαναστατών, ρε….
Βλαστός: Και αυτός ο Αλβανός μαζί;
Φίλος: Ο Αλβανός και κάνα δύο άλλοι μέσα.
Βλαστός: Ναι, ναι, κάτι κάνουν και δεν μας αφήνουν να μιλήσουμε. Για πες. Ναι; Με ακούς;

Όπως προκύπτει ο Αλβανός είναι ο Αιμίλιο Πάπα που παραδόθηκε τον περασμένο Μάρτιο στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και είχε εξεταστεί και από τις κυπριακές Αρχές για το φονικό στην Αγία Νάπα, όταν δύο Έλληνες αντεξουσιαστές, στις 23 Ιουνίου του 2012 εκτέλεσαν πέντε μπράβους ενός επιχειρηματία.

Για το μακελειό στην Αγία Νάπα γίνεται αναφορά στην ίδια συνομιλία του Βλαστού:

Βλαστός: Αυτός που ήταν στην Κύπρο έκανε τους φόνους εκεί, αυτός ο Αλβανός τους έκανε;
Φίλος: Δεν ξέρω αν τους έχει κάνει, λένε τώρα, χρεώνουν, έφαγε πέντε φορές ισόβια αυτός να πούμε δεν ξέρω αν είναι αλήθεια.
Βλαστός: Ο Αλβανός έφαγε πέντε φορές ισόβια;
Φίλος: Όχι, δύο Έλληνες ήταν, ο Τσεχιλίδης και ο Μαμαλικόπουλος. Ένας που είχε μπει στον Κορυδαλλό που τον χτυπήσανε οι άλλοι, οι Πυρήνες της Φωτιάς, αλλά ανακατεύεται με τους τρομοκράτες, με αυτούς πρέπει να είναι.
Βλαστός: Δεν τους ξέρω αυτούς ρε γαμώτο.
Φίλος: Που να τους ξέρεις εσύ αυτούς ρε φίλε;
Βλαστός: Με όλους τους Πυρήνες τους μ… εδώ πέρα (ακατάληπτο) με κρατάνε.

''Η πολυετής έρευνα για την "Εγκληματική Εταιρεία" άνοιξε νέους ερευνητικούς δρόμους και πλέον κομμάτια αυτής της έρευνας είναι δυνατόν να αναλάβει η Αντιτρομοκρατική, όσον αφορά στην υπόθεση τις δολοφονίας των δυο μελών τις Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο, την δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, ακόμα και το μακελειό στην Αγία Νάπα τις Κύπρου", λέει στην Espresso Ανώτερος Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, οποίος έχει γνώση των ερευνών τόσο για την νύχτα, όσο και για την τρομοκρατία.

Σχετικές ειδήσεις