ΕΛΛΑΔΑ

Norman Atlantic: Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως έλαβαν τα πληρώματα που συμμετείχαν (Pics)

Norman Atlantic: Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως έλαβαν τα πληρώματα που συμμετείχαν (Pics)

Παρασημοφόρηση των πληρωμάτων των διασωστών που πήραν μέρος στην επιχείρηση «Norman Atlantic» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (21/1/2015).

Την παράσημα παραδόθηκαν στα μέλη του πληρώματος από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας απένειμαν Μετάλλια Εξόχου Πράξεως σε συνολικά 42 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας) και του Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιστοίχως, που αποτέλεσαν τα πληρώματα των ελικοπτέρων του Π.Ν. και της Π.Α. που συμμετείχαν στη διάσωση των επιβατών του Ε/Γ – Ο/Γ «Norman Atlantic» στην Αδριατική θάλασσα από τις 28 ως τις 30 Δεκεμβρίου, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στην τελετή παρευρέθηκαν η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά και ο Γ.Γ. του ΥΠΕΘΑ Αντώνης Οικονόμου.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Α/ΓΕΑ (Ι) Αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς, ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς και ο Α/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος.

Στη θέση του απουσιάζοντος Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου παραβρέθηκε ο Υπαρχηγός Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Θεοδοσίου ΠΝ καθώς και συγγενείς των τιμηθέντων.

Ρoή Ειδήσεων