Άσκηση πυρόσβεσης και διάσωσης στο «Χαμόγελο του Παιδιού» (Pics)

Newsroom Newsroom

Άσκηση πυρόσβεσης και διάσωσης στο «Χαμόγελο του Παιδιού» (Pics)

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής (30/1/2015) στο Σπίτι του εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στην περιοχή Φοίνικα της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το λεβητοστάσιο του Σπιτιού και λόγω των εύφλεκτων υλικών πήρε διαστάσεις και επεκτάθηκε σε αποθήκη του Οργανισμού.

Μέλος του προσωπικού του «Χαμόγελου του Παιδιού», που ανήκει στην ομάδα πυροπροστασίας του Οργανισμού, λόγω του πυκνού καπνού έχασε τις αισθήσεις του και σωριάστηκε στο έδαφος. Ένα δεύτερο μέλος, αναζητώντας διέξοδο, ανέβηκε στην ταράτσα του Σπιτιού, καλώντας από εκεί σε βοήθεια.

Όση ώρα μαινόταν η φωτιά, η ομάδα πυροπροστασίας του Σπιτιού, αξιοποιώντας τα συστήματα πυροπροστασίας τού «Χαμόγελου του Παιδιού», συμμετείχε στην κατάσβεσή της, και ταυτόχρονα, οδήγησε με ασφάλεια τα 28 φιλοξενούμενα παιδιά εκτός κτιρίου, σε προαύλιο που έχει οριστεί ως σημείο συγκέντρωσης.

Όλα τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που έφτασε έγκαιρα στον τόπο της πυρκαγιάς, σε συντονισμό με τις υπόλοιπες αρμόδιες Υπηρεσίες, κατάφερε τελικά να σβήσει τη φωτιά. Απεγκλώβισε δε τους δύο τραυματίες από το εσωτερικό και την οροφή του Σπιτιού- ο τελευταίος με τη χρήση πυροσβεστικού οχήματος sky lift.

Όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν σενάριο άσκησης πυρόσβεσης και διάσωσης ευρείας κλίμακας που πραγματοποιήθηκε το πρωί, με όλους τους υπεύθυνους συντελεστές να δηλώνουν ικανοποιημένοι από την επιτυχή ολοκλήρωσή του.

Στην άσκηση συμμετείχαν -εκτός από την ομάδα πυροπροστασίας του Σπιτιού- ο 3ος Πυροσβεστικός Σταθμός Θεσσαλονίκης, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Καλαμαριάς με το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του, η ΔΕΔΔΗΔΕ και το ΕΚΑΒ.

«Η άσκηση αποτέλεσε μία μοναδική εμπειρία για όλους και διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία, καθώς εφαρμόστηκαν στην πράξη τα μαθήματα και η εκπαίδευση προληπτικής πυροπροστασίας που έλαβε το προσωπικό του Σπιτιού από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης» αναφέρεται σε ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού», ενώ εκφράζονται οι ευχαριστίες σε όλες τις συναρμόδιες Υπηρεσίες που συμμετείχαν για την «άψογη συνεργασία» τους.

Άσκηση πυρόσβεσης και διάσωσης στο «Χαμόγελο του Παιδιού» (Pics)
01
Άσκηση πυρόσβεσης και διάσωσης στο «Χαμόγελο του Παιδιού» (Pics)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved