ΕΛΛΑΔΑ

Ο δήμαρχος Αγρινίου ζητά να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο δήμαρχος Αγρινίου ζητά να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Την κήρυξη του δήμου Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των καταστροφών που έχουν σημειωθεί σε διάφορες περιοχές από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις, ζητά ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, με αίτημα που υπέβαλε προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «οι μεγάλες ποσότητες νερού που έπεσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς και οι ισχυρότατοι άνεμοι, προκάλεσαν πρωτοφανείς ζημίες σε υποδομές, αλλά και σε ιδιοκτησίες δημοτών».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον δήμο, στην δημοτική ενότητα Παρακαμπυλίων έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στις τοπικές κοινότητες Χούνης, Αγίου Βλασίου και Κυπαρίσσου.

Στη δημοτική ενότητα Παναιτωλικού, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στις τοπικές κοινότητες Καστανούλας, Αγίας Βαρβάρας και Αγίας Παρασκευής.

Στην δημοτική ενότητα Παραβόλας, έχουν σημειωθεί εκτεταμένες κατολισθήσεις στην τοπική κοινότητα Λαμπιρίου, ενώ στην δημοτική ενότητα Μακρύνειας, υπάρχουν εκτεταμένες κατολισθήσεις στις τοπικές κοινότητες Δαφνιά, Καψοράχη, Μεσάριστας, Αγίου Ανδρέα, Γαβαλούς και Λιθοβουνίου.

Ακόμη στην δημοτική ενότητα Αρακλύνθου, έχουν σημειωθεί εκτεταμένες κατολισθήσεις στις τοπικές κοινότητες Ματαράγκας, Ζευγαρακίου, 'Ανω και Κάτω Κερασόβου.

Τέλος, έχει πλημμυρίσει η περιοχή Γεφύρια Αλάμπεη Ζευγαρακίου, επί της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων.

Σχετικές ειδήσεις