Έβρος: Ανησυχία για την επερχόμενη αποδέσμευση νερού από τη Βουλγαρία

Newsroom Newsroom

Έβρος: Ανησυχία για την επερχόμενη αποδέσμευση νερού από τη Βουλγαρία

Παραμένει σε «κόκκινο συναγερμό» η περιοχή καθώς ξεπέρασε και πάλι η στάθμη του νερού το προβλεπόμενο όριο.

Οι τοπικές αρχές του Έβρου βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς τα ξημερώματα οι βουλγαρικές αρχές ενημέρωσαν την πρεσβεία της Ελλάδας στη Σόφια, ότι τις επόμενες ώρες θα προχωρήσουν σε νέα αποδέσμευση μεγάλων ποσοτήτων νερού από το φράγμα του Ιβαΐλογκραντ.

Παράλληλα η στάθμη του νερού στον Έβρο, έφτασε κατά τη διάρκεια της νύχτας τα έξι μέτρα και ογδόντα εκατοστά, με όριο συναγερμού τα πέντε μέτρα και εβδομήντα εκατοστά.

Πάντως δεν επιβεβαιώθηκαν οι αρχικοί φόβοι για πλημμυρικά φαινόμενα στο Πύθιο, όπου για προληπτικούς λόγους είχε κατασκευαστεί ένα ανάχωμα δίπλα στις κατοικίες που γειτνιάζουν με την κοίτη του ποταμού.

Καθώς περνούν οι ώρες, το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των τοπικών αρχών μετατοπίζεται πλέον προς τον κεντρικό και νότιο Έβρο, όπου κατευθύνονται οι τεράστιοι υδάτινοι όγκοι νερού πριν χυθούν στο Δέλτα.

Το τμήμα της εθνικής οδού που οδηγεί στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα συνεχίζει να είναι αποκλεισμένο, όπως και το τελωνείο στις Καστανιές, λόγω και των πλημμυρικών φαινομένων, που αντιμετωπίζει η τουρκική πλευρά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved