ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία φοιτητών για τις εστίες έξω από το υπ. Μακεδονίας - Θράκης

Διαμαρτυρία φοιτητών για τις εστίες έξω από το υπ. Μακεδονίας - Θράκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν φοιτητές του ΑΠΘ και των ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης σήμερα, 5 Φεβρουαρίου 2015, έξω από το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης στη Θεσσαλονίκη.

Οι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες που επικρατούν στις εστίες όπου διαμένουν φοιτητές και σπουδαστές του ΑΠΘ και των ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης (με αρμοδιότητα τη Μακεδονία και τη Θράκη), συναντήθηκε με την αντιπροσωπεία των φοιτητών και μετέφερε άμεσα τα αιτήματά τους στην Υφυπουργό, η οποία βρισκόταν στην Αθήνα για την ορκωμοσία της νέας Βουλής.

Στο ψήφισμα οι φοιτητές ζητούν να μπει άμεσα πετρέλαιο στις εστίες, να ενοικιαστούν δωμάτια για τους εστιακούς για όσο καιρό χρειαστεί και να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες για την ασφαλή λειτουργία των κτηρίων. Οι σπουδαστές μέχρι σήμερα αναγκάζονται να χρησιμοποιούν θερμαντικά σώματα, τα οποία υπερφορτώνουν το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος, δημιουργώντας μεγάλες πιθανότητες για πυρκαγιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα με τη θέρμανση υπάρχει εδώ και δύο χρόνια. Οι φοιτητές υποστήριξαν ότι το Συμβούλιο του ΤΕΙ αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας των Εστιών και ανακοίνωσε στους 210 φοιτητές που διαμένουν εκεί, να εγκαταλείψουν ως την 1η Μαρτίου τις Εστίες.

Η Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα πιέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την όσο το δυνατόν αμεσότερη εύρεση λύσης και θα συμπεριλάβει το φλέγον αυτό θέμα στις προγραμματικές της δηλώσεις.

Σχετικές ειδήσεις