ΕΛΛΑΔΑ

Προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Σάμου και Φούρνων

Προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Σάμου και Φούρνων

Από την Πέμπτη (5/2/2015) έχει να πραγματοποιηθεί δρομολόγιο από τον Πειραιά με προορισμό τους Φούρνους.

Οι κάτοικοι των Φούρνων έμειναν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση καθώς το πλοίο «Μυτιλήνη» που ήταν το μοναδικό καράβι που προσέγγιζε το λιμάνι του νησιού παρουσίασε βλάβη.

Το πλοίο «Νήσος Μύκονος» ανέλαβε να εκτελεί ένα επιπλέον δρομολόγιο, κάθε Δευτέρα, προς Φούρνους, το οποίο όμως λόγω της κακοκαιρίας αυτή την εβδομάδα δεν εκτελέστηκε.

Το πλοίο «Παναγία Θεοτόκος», που συνδέει τους Φούρνους με την Ικαρία και το Καρλόβασι, είναι επίσης ακινητοποιημένο λόγω των ισχυρών ανέμων, με αποτέλεσμα αν δεν πραγματοποιηθεί ούτε την Τετάρτη το δρομολόγιο του «Μύκονος» να παρουσιαστούν σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, όχι μόνο στους Φούρνους αλλά και στη Σάμο, καθώς το τελευταίο δρομολόγιο που πραγματοποιήθηκε από Πειραιά ήταν την Παρασκευή (6/2).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που αρθεί το απαγορευτικό την Τετάρτη (11/2) θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του «Νήσος Μύκονος», προσεγγίζοντας και τους Φούρνους. Στην αντίθετη περίπτωση το δρομολόγιο θα εκτελεστεί μέχρι το Βαθύ προκειμένου να μπορέσει να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο από Πειραιά την Παρασκευή (13/2).

Ωστόσο παραμένει το πάγιο αίτημα των κατοίκων των Φούρνων για περισσότερα δρομολόγια με τον Πειραιά.

Σχετικές ειδήσεις