ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Στα ορεινά τα περισσότερα προβλήματα λόγω κακοκαιρίας

Χανιά: Στα ορεινά τα περισσότερα προβλήματα λόγω κακοκαιρίας

Κλειστός λόγω χιονόπτωσης είναι ο δρόμος προς τον Ομαλό αλλά και η περιοχή Ασκύφου Σφακίων, με τα μηχανήματα της αντιπεριφέρειας Χανίων να δουλεύουν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (11/02/2015) προσπαθώντας να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Παράλληλα σε πολλά σημεία το επαρχιακού οδικού δικτύου υπάρχουν καταπτώσεις βράχων και οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Κλειστά έχουν παραμείνει τα σχολεία των Σφακίων, της Ασή Γωνιάς, του Έλους, της Κανδάνου και του Ροδοβανίου.

Η κακοκαιρία προκάλεσε την Τρίτη (10/02/2015) ζημιές στο ενετικό λιμάνι των Χανίων τόσο σε επιχειρήσεις όσο και στην πλακόστρωση της παραλιακής χερσαίας ζώνης, στην παραλιακή ζώνη της συνοικίας Νέα Χώρα όπου η άμμος μεταφέρθηκε στο δρόμο και έφτασε στην είσοδο επιχειρήσεων ενώ στην ίδια παραλία ξηλώθηκαν πύργοι ναυαγοσωστών και ντουζιέρες.

Στην περιοχή Σταυρός Ακρωτηρίου ζημιές υπέστη η προβλήτα όπου δένουν μικρά σκάφη ενώ στην περιοχή Σταλός τα κύματα παρέσυραν πεζοδρόμιο στο βόρειο τμήμα του δρόμου προς Αγία Μαρίνα.

Στην Κίσσαμο τα περισσότερα προβλήματα αναφέρθηκαν στον παραλιακό δρόμο από το γήπεδο της περιοχής και ανατολικά καθώς η θάλασσα μετέφερε φερτά υλικά, ενώ προβλήματα αναφέρθηκαν και στην παραλία του χωριού Αλμυρίδα του δήμου Αποκορώνου.

Σε όλα τα σημεία βρίσκονται από το πρωί συνεργεία των δήμων για καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών.

Σχετικές ειδήσεις