ΕΛΛΑΔΑ

Ζημιές από την κακοκαιρία σε Σάμο και Ικαρία - Κλειστά τα σχολεία

Ζημιές από την κακοκαιρία σε Σάμο και Ικαρία - Κλειστά τα σχολεία

Θυελλώδεις άνεμοι που ξεπέρασαν ακόμη και τα 10 μποφόρ έπνεαν το βράδυ της Τρίτης (10/2/2015) σε Σάμο και Ικαρία, προκάλεσαν σοβαρές ζημιές.

Στην παραλία του Αγίου Κωνσταντίνου, στη Σάμο, οι ζημιές που καταγράφηκαν υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ. Συνεργεία του δήμου, περιπολικά και η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου καθάριζαν τους δρόμους του νησιού προκειμένου να είναι δυνατή η διέλευση των οχημάτων.

Όπως ανέφερε ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Στάτζος, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο οδικό δίκτυο καθώς είναι πιθανό ονα σημειωθούν νέες πτώσεις δέντρων.

Εξάλλου, στα ορεινά χωριά Πύργος Μεσόγεια, Πάνδροσο, Πλάτανος και Σπαθαραίοι, το χιόνι έχει φτάσει τα 10 εκατοστά. Κλειστά παρέμειναν σήμερα (11/2/2015) τα δημοτικά σχολεία Καλλιθέας, Πλατάνου, Κουμέικων, Πύργου καθώς και το νηπιαγωγείο Πύργου.

Στρατός, λιμενικοί και ένας ιδιώτης έδωσαν μάχη με τα κύματα προκειμένου να ασφαλίσουν το πλοίο «Μυτιλήνη», το οποίο λόγω βλάβης βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι Καρλόβασου. Λόγω της θαλασσοταραχής έσπαζαν συνεχώς οι κάβοι και χρειάστηκε να δεθεί με ειδικό σύρμα από την καδένα της άγκυρας στον κάβο. Μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν το πλοίο θα ρυμουλκηθεί στον Πειραιά όπου θα επισκευαστεί η ζημιά στην ηλεκτρογεννήτρια.

Στην Ικαρία, παρέμειναν κλειστά τα νηπιαγωγεία Ραχών, Καρκιναγρίου, Καραβοστάμου, Ευδήλου, τα δημοτικά σχολεία Καραβοστάμου και Ραχών, καθώς και το ειδικό σχολείο Ικαρίας.

Σχετικές ειδήσεις