ΕΛΛΑΔΑ

Ομαλά εξελίσσονται οι κινητοποιήσεις στις Σκουριές

Ομαλά εξελίσσονται οι κινητοποιήσεις στις Σκουριές

Ομαλά εξελίσσονται έως και αυτή την ώρα οι κινητοποιήσεις στις Σκουριές Χαλκιδικής, με τους εργαζομένους στα μεταλλεία να παραμένουν εντός του εργοταξίου και τους διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται για την ύπαρξή τους, να βρίσκονται συγκεντρωμένοι στον δρόμο στο Χοντρό Δέντρο.

Σημειώνεται ότι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν κλείσει για περισσότερο από μία ώρα τη διασταύρωση που οδηγεί στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων στα μεταλλεία χρυσού, Γιώργος Χατζής, ξεκαθάρισε ότι στη σημερινή κινητοποίηση δεν προβαίνουν μόνο ως εργαζόμενοι στην εταιρεία, αλλά και «ως κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που επιθυμούμε την ανάπτυξη στον τόπο».

Όπως σημείωσε, οι εργαζόμενοι σήμερα ανέρχονται σε 1.986 άτομα, ενώ όταν η επένδυση θα έχει ολοκληρωθεί, υπολογίζεται ότι αυτοί θα φθάσουν μέχρι και τους 5.500.

Επιπλέον, ανέφερε «συνάδελφοι επιστήμονες, μηχανικοί και περιβαλλοντολόγοι, αναρτούν διαρκώς επικαιροποιημένα στοιχεία στο διαδίκτυο, από τα οποία και δεν προκύπτουν επιβλαβείς συνέπειες στο περιβάλλον από τη μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή».

Μεταξύ άλλων, είπε ότι θα παραμείνουν στο εργοτάξιο για όσο χρειαστεί.

Σχετικές ειδήσεις