ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Στα «λευκά» η Κρήτη – Προβλήματα από τον παγετό

Κακοκαιρία: Στα «λευκά» η Κρήτη – Προβλήματα από τον παγετό

Χιονόπτωση σημειώνεται σε πολλές περιοχές του νομού, με τον παγετό να δημιουργεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Η Κρήτη έχει ντυθεί στα «λευκά» σήμερα Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, καθώς από το πρωί σημειώνεται σφοδρή χιονόπτωση σε πολλούς νομούς της Κρήτης.

Χιονίζει, αυτή την ώρα, στην ενδοχώρα της Κρήτης, με τα αυτοκίνητα να χρειάζονται οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες για να κινηθούν στο δρόμο προς την Αγία Βαρβάρα, στη Μεσαρά, ενώ ολισθηρός είναι ο δρόμος και στο δρόμο από την Αυγενική προς τα Μούλια. Κλειστός είναι ο δρόμος από το Αστρίτσι ως το Αλάγνι.

Από τα ξημερώματα, εκχιονιστικά μηχανήματα βγήκαν στο δρόμο Ηράκλειο - Μεσαρά, όμως αποδείχθηκε μάταιο, καθώς ο δρόμος έχει πάγος, που τα μηχανήματα δεν μπορούν να σπάσουν. Χιονόπτωση σημειώνεται και μέσα στις Μοίρες!

Στη Βιάννο, λόγω της βραδινής χιονόπτωσης και τη δημιουργία παγετού, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή τις πρωινές ώρες στο τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου από τον οικισμό της Άνω Βιάννου έως τον οικισμό Αμιράς. Στο συγκεκριμένο τμήμα γίνεται παρέμβαση από τα εκχιονιστικά μηχανήματα. Οι οδηγοί που θα κινηθούν στο συγκεκριμένο τμήμα του επαρχιακού δικτύου οφείλουν να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Έντονη είναι η χιονόπτωση στην Εθνική Οδό Ηρακλείου - Ρεθύμνου, στο ύψος των Σισσών.

Στα «λευκά» έχει ντυθεί και πάλι το Οροπέδιο Λασιθίου, όπου η θερμοκρασία τις προηγούμενες ώρες έφθασε ως και τους -11 βαθμούς Κελσίου.
Κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία στη Βιάννο λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Με απόφαση του Δημάρχου Ανωγείων Μανόλη Καλλέργη τα σχολεία του Δήμου θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, κλειστά υπό τον φόβο του παγετού. Η κακοκαιρία στάθηκε η αιτία να κλείσουν χθες σχολεία και στο νομό Ηρακλείου. Πιο συγκεκριμένα με απόφαση της αρμόδιας αντιδημάρχου Μαρίας Καναβάκη και λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων (έντονη χιονόπτωση) σταμάτησαν τα μαθήματα στο Δημοτικό Καρακαδιώτισσας και στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Άνω και Κάτω Ασιτών.

Πηγή: cretalive.gr

Σχετικές ειδήσεις