ΕΛΛΑΔΑ

Άβδηρα: Ζητούν αποζημιώσεις για τις καταστροφικές πλημμύρες

Άβδηρα: Ζητούν αποζημιώσεις για τις καταστροφικές πλημμύρες

Η έντονη νεροποντή που έπληξε το νομό Ξάνθης την Κυριακή 25 Ιανουαρίου προξένησε καταστροφές στις περιουσίες των κατοίκων, οι οποίοι περιμένουν με αγωνία να αποζημιωθούν.

Σοβαρά προβλήματα και καταστροφές προξένησε η κακοκαιρία που σάρωσε στα τέλη Ιανουαρίου τη Ξάνθη, σπίτια και αποθήκες πλημμύρισαν, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν κτηνοτροφικές μονάδες, καλλιέργειες και επιχειρήσεις. Το σύνολο των καταστροφών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία αφορούσε κυρίως τον Δήμο Αβδήρων, με τους παραλιακούς οικισμούς να έχουν πνιγεί στο νερό και τους κατοίκους να προσπαθούν με κάθε μέσο να περισώσουν ότι μπορούσαν.

71 αιτήσεις για αποζημιώσεις

Μια εβδομάδα προθεσμία έχουν οι πληγέντες για να υποβάλουν αιτήσεις στο Δήμο ώστε να γίνει καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί και να λάβουν αποζημίωση για αυτές.

Συνολικά υποβλήθηκαν 71 αιτήσεις και από τις τρεις δημοτικές κοινότητας του Δήμου, συγκεκριμένα από τους Δήμους της Γενισέας, του Σελέρου και των Αβδήρων, ενώ οι 50 εξ' αυτών αφορούν ζημιές σε οικίες, αποθήκες και υπόγεια.

Ο Δήμος έχει ήδη προχωρήσει στη σύσταση 3μελούς επιτροπής η οποία θα εξετάσει τα αιτήματα των πολιτών, θα καταγράψει τις ζημιές και φυσικά θα προχωρήσει στην εκτίμηση της αποζημίωσης που θα αιτηθούν οι πολίτες από το κράτος.

Οι περισσότερες αιτήσεις για αποζημίωση καταστροφών που προκάλεσε η νεροποντή σε οικίες και αποθήκες καταγράφονται στη Γενισέα, όπου σε όλη τη Δημοτική Κοινότητα έχουν υποβληθεί 21, ενώ 6 αντίστοιχες αιτήσεις έχουν υποβληθεί από την περιοχή των Αβδήρων, 4 από τη Μάνδρα και 2 από το Μυρωδάτο. Αιτήσεις υπέβαλαν επίσης κάτοικοι από το Σέλερο, τη Διομήδεια, το Μαγικό, την Κεσσάνη αλλά και το Σέλινο.

Πηγή: thrakitoday.com

Σχετικές ειδήσεις