ΕΛΛΑΔΑ

Υπό βροχή πραγματοποιήθηκαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πελοπόννησο

Υπό βροχή πραγματοποιήθηκαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πελοπόννησο

Μπορεί η Πάτρα να κρατάει τα ηνία όσον αφορά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις δεν είναι όμως η μοναδική πόλη στην οποία σημειώνονται με επιτυχία καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Σε Καλαμάτα, Μεγαλόπολη, Ναύπλιο, 'Αργος και σε πολλές ακόμα πόλεις και χωριά της Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκαν καρναβαλικές εκδηλώσεις το απόγευμα της Κυριακής (22/2/2015), με ντόπιους και επισκέπτες -αψηφώντας το κρύο και τη βροχή- βγήκαν στους δρόμους και διασκέδασαν, χειροκροτώντας παράλληλα τους καρναβαλιστές και τους συμμετέχοντες στα δρώμενα.

Η κακοκαιρία δεν πτόησε τους χιλιάδες καρναβαλιστές του 3ου Καλαματιανού καρναβαλιού. Έξυπνα θέματα κι ευφάνταστες στολές, μετέδωσαν το κέφι και την ζωντάνια τους σε ντόπιους και επισκέπτες, που παρά την βροχή διασκέδασαν μαζί τους σε ξέφρενους ρυθμούς.

Στην Μεγαλόπολη, το καρναβάλι συμπλήρωσε φέτος είκοσι χρόνια, με εκατοντάδες καρναβαλιστές να παρελαύνουν και να χειροκροτούνται, ενώ στο καρναβάλι σατιρίστηκε και το πρωινό επεισόδιο του μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία με τους επισήμους στο μητροπολιτικό ναό της πόλης.

2250073

Στην καρναβαλική παρέλαση στο Κακούρι Μαντινείας, όπου συγκέντρωσε και φέτος πολλούς επισκέπτες, κυριάρχησε το πρόβλημα των σκουπιδιών που αντιμετωπίζει ο Δήμος Τρίπολης, με το απορριμματοφόρο του Φον Δημητράκη, ενώ την τιμητική του είχε και το σύστημα υγείας με τα προβλήματα που παρουσιάζει.

Στο Ναύπλιο οι Βatuca µε τα κρουστά τους ξεσήκωσαν τον κόσμο και πραγματοποιήθηκε το εντυπωσιακότερο καρναβάλι της Πελοποννήσου, με ιδιαίτερο χρώμα όπου σε συνδυασμό με το φυσικό σκηνικό της παλιάς πόλης, τόσο σήμερα το απόγευμα, κυρίως όμως χθες βράδυ νόμιζες ότι ζεις σε ένα παραμύθι.

Στο 'Αργος παρέλασαν υπό δυνατή βροχή χιλιάδες καρναβαλιστές σε πολλά γκρουπ και άρματα, που με κέφι και φαντασία κατασκεύασαν, ενώ εντυπωσίασε η ξανθιά βασίλισσα του καρναβαλιού.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις