ΕΛΛΑΔΑ

Δεκάδες τα σενάρια για την εξαφάνιση του 20χρονου φοιτητή

Δεκάδες τα σενάρια για την εξαφάνιση του 20χρονου φοιτητή

Συνεχίζονται ανελλιπώς οι έρευνες για τον εντοπισμό του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη που εξαφανίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου από την εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής που φοιτεί και έκτοτε αναζητείται.

Η έρευνα του κλιμακίου της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στα Ιωάννινα ολοκληρώθηκε, ωστόσο η έρευνα από αξιωματικούς της Ηπείρου συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Τις τελευταίες ώρες έρευνα φέρεται να γίνεται και σε μία ομάδα αλλοδαπών που κινούνταν κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή και ορισμένοι από τους οποίους φέρεται να γνώριζαν τον νεαρό σπουδαστή.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πιθανό το γεγονός ο νεαρός φοιτητής να προχώρησε σε απονενοημένο διάβημα είτε λόγω της πίεσης που αισθανόταν για τη χαμηλή του βαθμολογία στη Σχολή είτε λόγω των συνεχόμενων σχολίων από συντοπίτες συμφοιτητές του. Μάλιστα πιστεύουν ότι οι αναφορές κυρίως από ΜΜΕ για την ενοχλητική συμπεριφορά των συμφοιτητών του είναι υπερβολικές και αρκετές φορές αντιφατικές, καθώς δεν έχουν επιβεβαιωθεί από καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι από το μεσημέρι της Τρίτης (24/2) βρίσκεται στα Ιωάννινα δικηγόρος της Αθήνας, νομικός εκπρόσωπος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να πραγματοποιήσει ΕΔΕ για τα τεκταινόμενα εντός της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής οι αρχές, ο 20χρονος αναχώρησε πεζός το μεσημέρι της Παρασκευής (6/2) από τη σχολή του με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων αφήνοντας στο δωμάτιό του το κινητό, το πορτοφόλι και τις τραπεζικές κάρτες του και έκτοτε τα ίχνη του έχουν χαθεί.

Οι αστυνομικοί θεωρούν κρίσιμη την πληροφορία για τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο νεαρός με συγγενικό του πρόσωπο μία ημέρα πριν εξαφανιστεί, καθώς μερικοί από αυτούς εικάζουν πως υπήρξε συζήτηση για την βαθμολογία του φοιτητή αλλά και για ένα άλλο θέμα το οποίο δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί. Σχετικά με τις καταγγελίες περί «βασανισμού» που ακούγονται οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι «δεν υπάρχει καμία σαφής μαρτυρία».

Τέλος, οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη συνεχίζονται με τη συμμετοχή των ιδιωτικών ντεντέκτιβ Γιώργου Τσούκαλη και Φώντα Βρόσγου. Οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής είναι χιλιάδες, ωστόσο πολλές από αυτές θεωρούνται ως μη αξιοποιήσιμες.

Σχετικές ειδήσεις