ΕΛΛΑΔΑ

ΚΚΕ: «Εργοδοτικό έγκλημα» το δυστύχημα στο Δρέπανο Αχαΐας

ΚΚΕ: «Εργοδοτικό έγκλημα» το δυστύχημα στο Δρέπανο Αχαΐας

Με ανακοίνωσή τους, οι Τομεακές Επιτροπές Αχαΐας του ΚΚΕ, χαρακτηρίζουν «άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα», το δυστύχημα που στέρησε την Πέμπτη 26/02/2015), τη ζωή σε αλλοδαπό ναυτικό και έστειλε τρεις ακόμα στο νοσοκομείο.

Το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης λιθάνθρακα από το φορτηγό πλοίο "KOSMAS V" σημαίας Παναμά, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Δρέπανου Αχαΐας, μπροστά από μεγάλο εργοστάσιο.

«Και αυτό το εργοδοτικό έγκλημα αναδεικνύει την κατάσταση που επικρατεί στα πλοία και που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής για την ενίσχυση της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου, που δεν υπολογίζει την ασφάλεια και τη ζωή των ναυτεργατών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προσθέτει ότι «αυτή η κατάσταση έχει επιδεινωθεί μετά την κατάργηση του καμποτάζ, με τις παραπέρα ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις που προώθησαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, στήριξαν και στηρίζουν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, όλοι όσοι κινούνται στη λογική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου».

«Η κερδοφορία του κεφαλαίου και ο ανταγωνισμός βλέπουν ως κόστος την ασφάλεια στην εργασία, δεν υπολογίζουν ούτε την ίδια τη ζωή» τονίζουν οι Τομεακές Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και καταλήγουν:

«Η εργατική τάξη, ο λαός, να οργανώσει τον αγώνα και τη συμμαχία του για να διεκδικήσει μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς, κατάργηση των αντεργατικών μέτρων που χτυπάνε τα εργασιακά δικαιώματα, να οργανώσει την πάλη του για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των καπιταλιστών».

Σχετικές ειδήσεις