ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Μαθητές του Δημοτικού δέχονται σεξουαλικές επιθέσεις από συμμαθητές τους

Πάτρα: Μαθητές του Δημοτικού δέχονται σεξουαλικές επιθέσεις από συμμαθητές τους

Ανησυχία προκαλούν οι συµπεριφορές που υιοθετούνται από τους µαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πάτρα, καθώς το τελευταίο εξάμηνο παρατηρούνται αυξημένα φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης μαθητών των πρώτων τάξεων του Δημοτικού από συμμαθητές των τελευταίων τάξεων και μάλιστα με καταγραφή των περιστατικών σε κινητά τηλέφωνα, για την περαιτέρω διαπόμπευση των θυμάτων.

Το θέμα αποκαλύπτει παιδοψυχίατρος, που καταγράφει αύξηση των κρουσμάτων μέσα στα δημοτικά σχολεία.

H παιδοψυχίατρος Αναστασία Σπαθοπούλου αναφέρει στο patrastimes.gr ότι από τους δικούς της «ασθενείς», καταγράφει αύξηση των κρουσμάτων, όπου μαθητές απομονώνουν μικρότερα παιδιά, τους κατεβάζουν τα ρούχα, όχι απλώς για να τα πειράξουν στα γεννητικά όργανα, αλλά με πιο παρορμητικές και βίαιες σεξουαλικές κινήσεις, καταγράφοντας μάλιστα την πράξη τους και δημοσιοποιώντας τη, εντός της σχολικής τους κοινότητας.

Η κ. Σταθοπούλου συμβουλεύει τους γονείς να είναι δίπλα στα παιδιά και να ελέγχουν με προσοχή την αλλαγή στην συμπεριφορά τους, ώστε αμέσως να παρέμβουν είτε οι ίδιοι είτε με την βοήθεια ειδικών, γιατί η ενδοσχολική κακοποίηση κάθε μορφής, προκαλεί σύμφωνα με τις έρευνες των επιστημόνων, σοβαρές επιπτώσεις στη νευρο-ανάπτυξη των μικρών παιδιών, με σμίκρυνση αρκετών εγκεφαλικών περιοχών.

Ρoή Ειδήσεων