ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις παράνομων μεταναστών σε Αιγαίο και Ηγουμενίτσα

Συλλήψεις παράνομων μεταναστών σε Αιγαίο και Ηγουμενίτσα

Το Λιμενικό Σώμα προέβη σήμερα, Τετάρτη (04/03) στον εντοπισμό και στην σύλληψη παράνομων εισελθόντων μεταναστών σε ολόκληρο το Αιγαίο, καθώς και στην Ηγουμενίτσα.

Συγκεκριμένα και σήμερα εντοπίστηκαν πολλοί μετανάστες που στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων σε Μυτιλήνη, Χίο, Κω, Σάμο και Ηγουμενίτσα.

Στον εντοπισμό και την διάσωση είκοσι έξι παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή "ΑΓΡΙΕΛΙΑΣ" νήσου Λέσβου.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ εντόπισε στην ανωτέρω περιοχή πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, οι οποίοι στη θέα του περιπολικού κατέστρεψαν τη λέμβο.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Παράλληλα είκοσι τέσσερις παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν και στην περιοχή "ΑΜΑΔΕΣ" βόρειας Χίου, από προσωπικό του Λιμενικού Σταθμού Καρδαμύλων σε συνεργασία με στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.

Οι ανωτέρω συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί πρόκειται να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις από κλιμάκιο Γενικού νοσοκομείου Χίου "ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ".

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Και στην Κω τριάντα τέσσερις παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν στην παραθαλάσσια περιοχή "ΛΑΜΠΗ", από στρατιωτικό φυλάκιο.
Οι εν λόγω αλλοδαποί συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

Τριάντα ένα παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή "ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ" Σάμου, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Οι ανωτέρω συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος ένας παράνομα εισελθών αλλοδαπός συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Σχετικές ειδήσεις