ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτα περιστατικά βίας εις βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Απίστευτα περιστατικά βίας εις βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Μια κόλαση ζούσε ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, όπου και φοιτούσε – Τι αποκαλύπτει μαρτυρία φύλακα;

Ένα καθημερινό Γολγοθά ανέβαινε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης από τα βίαια «πειράγματα» που δεχόταν, τα οποία δεν ήταν καταγεγραμμένα στο ποινολόγιο της σχολής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο ΔΣ του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» κύριο Σέρκο Χαρουτουνιάν, το ποινολόγιο της σχολής ήταν γεμάτο από παραπτώματα σπουδαστών, ωστόσο κανένα από αυτά δεν αφορούσε περιστατικά ενδοσχολικής βίας.

Χαρακτηριστικό του τι συνέβαινε τα βράδια στην εστία είναι η μαρτυρία ενός φύλακα, η οποία καταγράφεται και στο βιβλίο συμβάντων της σχολής, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή Μία της Τατιάνας Στεφανίδου.

«Ήταν 8 Μαρτίου του 2014 όταν ακούστηκαν θόρυβοι από το δωμάτιο με αριθμό (...). Στις 23:00 έκανε συστάσεις στους φοιτητές που διέμεναν στο δωμάτιο με τον αριθμό (...). Στις 02:20 άκουσε θόρυβο, έντονη φασαρία και συνεχόμενους ήχους από το ίδιο δωμάτιο. Χτύπησε την πόρτα αλλά ήταν κλειδωμένη. Τους φώναξε να ανοίξουν την πόρτα... Όταν άνοιξαν έκαναν ότι δεν τρέχει τίποτα και ότι ο θόρυβος προερχόταν από κάποιο κρεβάτι που μετακίνησαν. Το δωμάτιο ήταν ανάστατο και βρώμικο. Είδε τον έναν συγκάτοικο του Βαγγέλη, αναστατωμένο και αναψοκοκκινισμένο».

Πειθαρχική έρευνα σε βάρος του διευθυντή για την ενδοσχολική βία

Τη διενέργεια ελέγχου για την αναζήτηση πειθαρχικών ευθυνών του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Κωνσταντίνου Μάντζαρη, για τα φαινόμενα ενδοσχολικής βίας σε βάρος του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, ζήτησε χθες, Τρίτη (10/03) ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

Ταυτόχρονα η απόσπαση του διευθυντή της Σχολής βρίσκεται σε αναστολή μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση και τη θέση του καταλαμβάνει ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού - ΔΗΜΗΤΡΑ, Κωνσταντίνος Μαλλίδης.
Χθες, Τρίτη (10/03) ο Κ. Μάντζαρης επανήλθε με δηλώσεις του και ανέφερε ότι έχει ήσυχη τη συνείδησή του και ότι έπραξε αυτό που έπρεπε.

Σημείωσε ότι μίλησε πολλές φορές με τον Β. Γιακουμάκη, χωρίς ο 20χρονος σπουδαστής από το Ρέθυμνο να του αναφέρει το παραμικρό, ενώ επιπλέον ενημέρωσε και την οικογένειά του για τα όσα συνέβαιναν.

«Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού για την απομάκρυνσή μου είναι απολύτως σεβαστή.

Τις τελευταίες μέρες όλοι ασχολήθηκαν με μένα και με το πόρισμα και ξέχασαν πως το ζήτημα είναι να βρεθεί ο Βαγγέλης, δεν πρέπει να το ξεχάσουμε αυτό. Εύχομαι να τελειώσει το συντομότερο δυνατό η περιπέτεια της οικογένειας», είπε ο κ. Μάντζαρης.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθυντής της Σχολής, δεν υπήρχε καμία ένδειξη που να τον οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι ο Β. Γιακουμάκης αντιμετώπιζε πρόβλημα με κάποιους συμφοιτητές του, ενώ την ίδια αίσθηση, όπως λέει, είχαν και οι άλλοι καθηγητές.

Σχετικές ειδήσεις