ΕΛΛΑΔΑ

Οι Διστομίτες χαιρετίζουν την απόφαση Τσίπρα για τις γερμανικές αποζημιώσεις(vid)

Οι Διστομίτες χαιρετίζουν την απόφαση Τσίπρα για τις γερμανικές αποζημιώσεις(vid)

Με θετικά συναισθήματα υποδέχτηκαν οι Διστομίτες την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για επανασύσταση, επανασυγκρότηση και αναβάθμιση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου. 

Σύμφωνα με το lamiastar, οι κάτοικοι του Διστόμου αισθάνονται δικαιωμένοι και με την τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης από το βήμα της Βουλής ο οποίος δήλωσε ότι είναι έτοιμος να βάλει την υπογραφή του για την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Γερμανικού Δημοσίου στην Ελλάδα. Η απόφαση αυτή, παραπέμπει στην υλοποίηση της αμετάκλητης απόφασης του Πρωτοδικείου της Λιβαδειάς στο οποίο είχαν προσφύγει συγγενείς των 218 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο.

Η ιστορική συνεδρίαση της Βουλής


Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χθες Τρίτη 10 Μαρτίου, τοποθετήθηκε στη Βουλή για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.
Η συζήτηση στο Κοινοβούλιο αφορούσε στην πρόταση της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου για την επανασύσταση, επανασυγκρότηση και αναβάθμιση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων, την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών.

Ιστορική χαρακτήρισε τη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός αποτείνοντας φόρο τιμής στα θύματα του Β’ παγκοσμίου Πολέμου και τιμώντας τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή για την ελευθερία της πατρίδας και τη διάλυση του ναζισμού.

«Για να μπορούμε σήμερα να έχουμε μια πατρίδα ελεύθερη και κυρίαρχη», είπε ο κ. Τσίπρας και αναρωτήθηκε «ποιος λαός μπορεί να έχει μέλλον αν δεν τιμά την ιστορία του;».

Σχετικές ειδήσεις